• (Archieffoto ter illustratie).

    Caspar Huurdeman

Waar zijn de afvalbakken in het bos gebleven?

PUTTEN Gemeentebelangen wil weten of de gemeente Putten de afvalbakken heeft verwijderd uit het bos. Indien dit is gebeurd, baart het de fractie grote zorgen, omdat dan de vraag is waar het afval van bezoekers blijft.

Wijnand Kooijmans

Henk Koornneef wijst op de ervaringen met het verwijderen van de afvalbakken uit het Putterbos. Ook nadat deze waren verdwenen, gooiden veel bezoekers gun afval uit gewoonte toch op de plek waar de prullenbak stond. Enkele buurtbewoners bedachten een oplossing door op deze locaties regelmatig eren afvalzak neer te hangen rond de bankjes, zodat het afval niet in de natuur belandde.

Gemeentebelangen wil weten hoeveel afvalbakken in het afgelopen jaar uit de openbare ruimte zijn weggehaald en op welke plekken. Ook wordt gevraagd naar de reden hierachter en naar de kosten welke er mee zijn gemoeid om de verwijderde prullenbakken weer terug te plaatsen en te legen.

Door de fractie wordt aan het college van burgemeester en wethouders ook de vraag gesteld of men bereid is nieuwe afvalbakken te plaatsen op plekken waar veel bezoekers komen, zoals bijvoorbeeld in of aan de rand van het Putterbos.