• Voor al het personeel de feestelijke opening van het verbouwde gemeentehuis.

  Henk Hutten
 • Voor al het personeel de feestelijke opening van het verbouwde gemeentehuis.

  Henk Hutten
 • Voor al het personeel de feestelijke opening van het verbouwde gemeentehuis.

  Henk Hutten
 • Voor al het personeel de feestelijke opening van het verbouwde gemeentehuis.

  Henk Hutten

Feestelijke opening gemeentehuis voor medewerkers

PUTTEN Na een grootscheepse verbouwing nam de gemeente Putten het gemeentehuis weer in gebruik. Alle medewerkers genoten van een feestelijke dag op hun nieuwe werkplek. De dag begon met een wol-act, waarbij medewerkers veertig bollen wol naar elkaar toe gooiden waarbij de uiteinden vastgehouden werden. ,,Zo ontstond een web dat iedereen met elkaar verbond. Het was hilarisch om te zien'', aldus Astrid van Ee, kabinetsmedewerker en een van de organisatoren van de dag.

Sowieso werd er veel gelachen, want daarna volgden alle medewerkers een lachworkshop. Astrid van Ee: ,,Een oefening om de burger lachend tegemoet te blijven treden en een lach op hun gezicht te toveren.'' Voor sommige medewerkers zal het best even wennen zijn op hun nieuwe werkplek. ,,De werkplekken zijn flexplekken en alles is open.''

Inwoners en bezoekers zijn sinds dinsdag 17 september weer welkom op het vertrouwde adres: Fontanusplein 1. De renovatie van het gemeentehuis heeft een jaar geduurd en is volgens planning verlopen.

Voor iedereen die een kijkje wil nemen in het nieuwe gemeentehuis, organiseert de gemeente Putten een open dag op zaterdag 2 november. Een dag eerder, op vrijdag 1 november, vindt de officiële opening voor genodigden plaats. ,,Dit gebouw is voor de hele bevolking. Ik hoop dat zoveel mogelijk inwoners de mogelijkheid te baat nemen om te komen kijken tijdens de open dag. Kijken zegt meer dan honderd woorden", aldus burgemeester Lambooij.

Het gemeentehuis is ontworpen op basis van het concept 'open, eerlijk en transparant'. Dit komt op verschillende manieren tot uiting. Zo is er nu een ruime publieksruimte, het servicecentrum, en de openingstijden zijn uitgebreid. De inrichting van het gebouw is doelmatig en functioneel, zonder overdreven luxe. Milieutechnisch is er flink geïnvesteerd: het pand heeft nu het hoogst mogelijke energielabel voor een bestaand gebouw. Lambooij: ,,We ontvangen de inwoners nu in een adequaat en goed uitgerust gebouw. Ik ben er trots op."

VOLGENS PLANNING De verbouwing van het gemeentehuis heeft volgens de gemeente niet geleid tot lastenverhoging voor de inwoners van Putten. Daarnaast is de renovatie geheel volgens planning verlopen. Wethouder Koekkoek complimenteert iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd: ,,Het is bijzonder knap dat zo'n groot project tijdig en naar wens is opgeleverd. Chapeau."