• Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia

Putten levert eerste sociale huursectorwoningen Rimpeler op

PUTTEN In de wijk Rimpeler vond woensdagmiddag de oplevering plaats van de eerste nul-op-de-meterwoningen in de sociale huursector. Het betrof een blok van zes ruime eengezinswoningen op de Trientje Timmerstraat. Woningstichting Putten maakte daar een feestelijk moment van en hield voor belangstellenden een open huis. 

Marieta Peek-Marlet, bestuurder bij WSP, en wethouder 't Jong plugden symbolisch een grote stekker in een verlengsnoer om het groene karakter van de nieuwe woningen aan te geven. 

De huizen worden verwarmd door middel van een waterwarmtepomp. Dat wil zeggen dat in iedere woning via een buizensysteem grondwater wordt opgepompt op circa 150 meter. De elektriciteit wordt opgewekt via zonnepanelen op het dak. Het gedrag van de bewoners bepaalt of de nul-op-de-meter gerealiseerd wordt.

Namens de gemeente overhandigde de wethouder een boom aan één van de toekomstige bewoners. Binnenkort volgt nog een oplevering van een blok van 5 ruime eengezinswoningen en eind mei vindt de oplevering plaats van acht kleinere eengezinswoningen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.