Nieuwe plannen voor realisatie nieuwe accommodatie SDCP

Angela de Graaf

PUTTEN Ondanks de winterstop is er de laatste maanden bij de Blauwwitte Leeuwen van SDC Putten hard gewerkt om de nieuwe accommodatie te realiseren: ,Het proces duurt erg lang, maar we denken nu grote stappen gemaakt te hebben. Met z'n allen de schouders eronder. Niet voor niets staat onze club Sterk Door Combinatie. Onze beloning: een schitterend eigentijds complex!' aldus Albert de Bruin, voorzitter SDCP.

HUIDIGE SITUATIE Financieel gezien is de dekking voor de nieuwe accommodatie nog niet geheel rond. De dekkingsmiddelen zoals subsidies, resolverend fonds en gespaard kapitaal van zowel de vereniging als de supportersvereniging Blauw Wit zijn nog niet voldoende. Er resteert een benodigd bedrag van circa € 250.000 Inmiddels is er een bouwactiviteitencommissie opgericht vanuit de vereniging, stichting, supportersvereniging en de businessclub om acties op touw te zetten om het gehele bedrag binnen een afzienbare tijd te vergaren.

Acties

Inmiddels zijn er uitgewerkte plannen voor de verkoop van stenen en kleedkamerdeuren. Op zeer korte termijn zullen deze acties van start gaan: ,We doen een beroep op alle leden, groot en klein, om stenen te gaan verkopen. Op donderdag 5 maart zullen we dit aan de vertegenwoordigers van al onze elftallen uiteenzetten' aldus De Bruin. De kleedkamerdeuren kunnen qua sponsoring ook een mooie opbrengt opleveren volgens De Bruin: ,De eerste deuren zijn inmiddels verkocht. De komende twee weken wordt ook dit initiatief verder uitgerold.'

Belastingdienst

De belastingdienst heeft, voor SDC Putten onverwachts, aangegeven dat er voornemens zijn om de BTW aftrek niet toe te staan: ,Inmiddels zijn er flink wat gesprekken geweest en begin maart hopen wij daar meer duidelijkheid over te verkrijgen van de belastingdienst. De stichting heeft dan namelijk met een aantal belastingexperts een vervolggesprek. We hopen op een constructieve afloop hiervan' aldus De Bruin.

foto: Een foto van de nieuwe accommodatie van SDC Putten zoals de vereniging die voor ogen heeft.