• Wethouders Verkeer en Vervoer zijn er klaar voor om per 1 januari 2017 met ViaVé reizigers in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten te vervoeren.

    ViaVé

Nieuwe regiotaxi vanaf 1 januari 2017

PUTTEN De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten staan klaar om vanaf 1 januari 2017 het vervoer van Regiotaxi Gelderland over te nemen, schrijven zij in een persverklaring. Het nieuwe vervoer rijdt vanaf het nieuwe jaar onder een andere naam in de regio rond: ViaVé.

,,De wethouders Verkeer en Vervoer van de gemeenten hebben deze mijlpaal op donderdag 8 december gezamenlijk gevierd. Samen met Noot Touringcar Ede BV - Regie Centraal BV en de vervoerders nemen zij het vraagafhankelijk vervoer over van de provincie Gelderland", aldus de gemeenten.

Er zijn inmiddels diverse voorbereidingen getroffen voor de overgang van Regiotaxi Gelderland naar ViaVé. Zo kunnen reizigers voor het boeken van een rit terecht op het nieuwe telefoonnummer 088 - 655 77 10 en de nieuwe website www.viave.nl. Bestaande klanten ontvangen een informatiepakket en kunnen vanaf 10 december terecht voor het boeken van ritten vanaf 1 januari 2017. ,,Voor de reizigers zijn de voertuigen van ViaVé duidelijk herkenbaar aan de bestickering."

Noot Touringcar Ede BV-Regie Centraal BV gaat onder de naam ViaVé Reizen alle vervoersaanvragen van het vraagafhankelijk vervoer aannemen, plannen en uitzetten bij Taxicentrale Zwolle, Taxicentrale Witteveen en Munckhof Taxi.