• Loes van Asselt (2e van links) en Marenda van der Hoeven (3e van links) wonnen in hun categorie. 

    Maranke Pater

Nijkerkse dames zijn Miss Veluwe

PUTTEN Marenda van der Hoeven en Loes van Asselt hebben zaterdag de Miss Veluwe verkiezing gewonnen. Door het teruggelopen deelnemersaantal (7) was de organisatie genoodzaakt om de finale van zaterdag 23 april af te gelasten en de prijzen deze avond uit te reiken. 

Maranke Pater 

Het was een enorme teleurstelling voor Jack Hage, organisator van Miss Veluwe. Vrijdag en zaterdag belden nog eens acht deelneemsters af wegens ziekte. Ondanks de tanende belangstelling besloot Hage om de verkiezing toch door te laten gaan. Hage: ,,Aan de energie die ik, de jury, vrijwilligers en de deelneemsters er in hebben gestoken kan het in ieder geval niet liggen. Ik vind het wel verschrikkelijk jammer voor het goede doel dat de opkomst zo laag is, we hadden toch ook meer bezoekers verwacht."

De artiesten, waaronder Franky Stardust en Dave Roelvink besloten ook gewoon te komen, al stonden ze niet voor een volle zaal. De dames streden in diverse ronden om de titel 'Miss Veluwe''. De 35-jarige Loes van Asselt uit Nijkerk had speciaal voor de verkiezing een jurk gemaakt. Van Asselt: ,,Ik heb via marktplaats een prachtige gordijnstof gevonden, die meteen een koninklijk gevoel gaf. In mijn categorie draaide het erom dat de deelneemsters 'Queen van de Veluwe' wilden worden. Het werd dus een jurk met een koninklijk tintje."

Van Asselt won als Miss Veluwe de titel 'Pr dame van de Veluwe' en zal binnenkort door diverse organisaties als de VVV en het VNO-NCW ingezet gaan worden om de Veluwe te promoten. Als prijs kreeg ze een rondvlucht over Putten cadeau. Van Asselt:,,Ik heb zelf al ervaring opgedaan bij het lopen van modeshows en ben benieuwd wat op mijn pad komt. Ik ben zelf geboren in Ermelo, heb voor het grootste gedeelte van mijn jeugd in Ede gewoond en woon nu in Nijkerk, dus ik ben aardig bekend met de Veluwe. Zelf vind ik de hei en park de Hoge Veluwe de mooiste plekjes." 

Voor de 16-jarige Marenda van der Hoeven was haar verkiezing in haar categorie tot Miss Veluwe een grote verrassing. Van der Hoeven: ,,Ik werk bij brasserie de Vuurtoren in Nijkerk en mijn baas had mij opgegeven. Het leek mij gezellig en leuk om mee te doen. Met het Corlaer College waar ik een opleiding doe ben ik op expeditie naar Suriname geweest. Hier hebben we veel kinderen geholpen en daarom wilde ik ook voor KiKa iets betekenen door mee te doen aan Miss Veluwe." 

 

De finale is gecancelled vanwege de lage opkomst, maar sponsoren waren alsnog bereid om hun prijzen, waaronder een reis naar Ibiza- af te staan. Jack Hage gaat niet nog een keer een Miss Veluwe verkiezing organiseren, maar hij wil dit jaar nog wel enkele acties voor KiKa uitvoeren.

,,Ik begon deze verkiezing vorig jaar met als doel om geld in te zamelen voor KiKa. Dat is niet helemaal gelukt. Ik heb een uitvaart van een 4-jarig meisje begeleid dat overleden is aan kanker. Daarom heb ik wel een bepaalde drive om mijzelf nog een keer in te zetten voor dit doel. Zo ga ik mijn haardos aflaten knippen als ik genoeg mensen bereid heb gevonden om hier een donatie voor te doen."