Ontwerp twee speeltuinen Bijsteren gereed

PUTTEN In de wijk Bijsteren zijn de definitieve ontwerpen voor twee speeltuinen gereed. De speeltuin gelegen aan De Kraak wordt heringericht en er wordt een nieuwe speeltuin aangelegd aan Muntersgoed. De ontwerpen zijn te bekijken op de website van de gemeente Putten.

Het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de speeltuin is samen met de bewoners tot stand gekomen. De aanwonenden en buurtbewoners rondom de speeltuin zijn in gesprek gegaan met de gemeente en bureau Speelplan.

De speeltuin aan De Kraak krijgt een nieuw uiterlijk met houten toestellen. Het bosplantsoen, valzand en de 'leemondergrond' zijn verouderd en worden vervangen. Ook wordt de (sociale) veiligheid verhoogd door het nieuwe open karakter van de speeltuin.

Er komt een aantal nieuwe speeltoestellen te staan. De kinderen uit de buurt willen graag een vogelnestschommel toevoegen aan hun speeltuin. Daarnaast is er gekozen voor een duikelrek en een andere glijbaan. De wipwap en klimkubus blijven staan in de speeltuin. Er komen speelmogelijkheden op de bestrating, zoals een hinkelbaan, knikkertegels en gekleurde lijnen en stippen.

MUNSTERGOED De nieuwe speeltuin aan Muntersgoed krijgt ook een natuurlijk uiterlijk met houten toestellen en een valondergrond van duurzaam geïmpregneerde houtsnippers (Decowood). De kinderen hadden één echt grote wens voor 'hun' nieuwe speeltuin. Dat was een klimtoestel met een glijbaan. Dit klimstoelstel komt te staan aan de rechterkant van de nieuwe speeltuin. Er komt ook een klein draaitoestel, een veerwip voor vier personen en een driedelig duikelrek.

Het groen rondom de speeltuin wordt aangepast naar de nieuwe situatie. Gedeeltelijk zullen de struiken vervangen worden door gras met daar doorheen paadjes van flagstones en keien. Zo wordt de speelplek vergroot. Op het wandelpad wat door de speeltuin heen loopt en op de wandelpaden om de speeltuin heen komen gekleurde lijnen, stippen en een hinkelbaan. Zo wordt er speelgelegenheid gecreëerd op de stoep en moedigen de gekleurde lijnen de kinderen aan om rond de speeltuin te blijven en niet de weg op te lopen.

Komend voorjaar wordt gestart met de werkzaamheden voor beide speeltuinen.