• Henk Hutten

Fontanusplein 1: Terug in het hart van Putten

In de rubriek Fontanusplein 1 vertellen burgemeester en wethouders op persoonlijke wijze zaken over hun dagelijkse werkzaamheden, dilemma’s en ontwikkelingen in de samenleving.

,,Na bijna een jaar verspreid te hebben gezeten over diverse locaties in Putten zijn wij als gemeente terug aan het Fontanusplein. Het voelt goed en vertrouwd om weer in het hart van Putten te zijn. Tegelijkertijd voelt het heel nieuw; je ruikt de verf nog."

,,Het gemeentehuis heeft een ware metamorfose ondergaan. De buitenkant en nieuwe entree ogen een stuk toegankelijker. Binnen is het lichter en vriendelijker. Open, eigentijds en nu al goed passend bij de aanstaande herinrichting van het Fontanusplein en het Kerkplein. Volgend jaar gaat de schop in de grond. Daarna ontstaat er een mooi geheel waar Putten jaren mee vooruit kan."

DIT MOEST ECHT ,,Als bestuurder ben ik mij er van bewust dat investeringen in een gemeentehuis, hoe degelijk en doelmatig ook, niet populair zijn. Er zijn immers nog zoveel anderen dingen te doen in de gemeente. Dat begrijp ik, maar dit moest echt. Het uit 1976 daterende gemeentehuis was in alle opzichten volledig 'op'. Het leek wel of we in de uitverkoop stonden. Ook was het energieverbruik enorm."

,,Nu staat er een prachtig gerenoveerd gemeentehuis met het hoogst mogelijke energielabel voor een bestaand gebouw. Hiermee geven we een belangrijk signaal af: Putten is een zelfbewuste en zelfstandige gemeente voor nu en de toekomst."

BENIEUWD ,,Zaterdag 2 november zetten wij de deuren voor u open. Dan kunt u het allemaal met eigen ogen zien. Ik hoop u dan te mogen begroeten. Overigens mag u gerust eerder binnenlopen in onze nieuwe publiekshal. Graag zelfs, want het gebouw is voor de hele bevolking. Ook de dienstverlening aan u is, in het gerenoveerde gemeentehuis, op een andere leest geschoeid. Meer dan in het verleden staat de klant centraal en proberen wij u nog sneller voort te helpen. Ik ben benieuwd naar uw eerste ervaringen."

COLUMN ,,Naast het nieuwe gemeentehuis is ook deze column nieuw. Vanaf heden laat iedere week een lid van het college van burgemeester en wethouders zijn licht schijnen over een onderwerp dat ons en misschien ook u bezighoudt. De rubriek Fontanusplein 1 is overigens beslist niet bedoeld om ons eigen gelijk uit te venten. Doel van de column is vooral om met u in gesprek te komen."

Reacties zijn daarom van harte welkom op communicatie@putten.nl. Vermeld daarbij 'Fontanusplein 1' als onderwerp. U krijgt gegarandeerd antwoord.

H.A. Lambooij, burgemeester