OV-fiets ook te huur bij station Putten

PUTTEN Het is sinds woensdag 9 december mogelijk om een OV-fiets te huren bij het station in Putten. Als onderdeel van de herinrichting van de stationsomgeving zijn er 8 OV-fietsen beschikbaar. De OV-fietsen staan in de eerste 8 kluizen naast de fietsenstalling. OV-fiets is een gezonde en snelle manier om de uiteindelijke bestemming te bereiden. Vanaf het station kan de reiziger zijn weg vervolgen per OV-fiets.

Om een OV-fiets te kunnen huren, is een OV-fietsabonnement nodig. Reizigers kunnen deze online aanschaffen en koppelen aan hun persoonlijke of anonieme OV-chipkaart.

Klanten van OV-fiets kunnen snel en makkelijk, zonder borg of legitimatie, een OV-fiets huren.

Een particulier abonnement wordt afgesloten via www.ns.nl/ov-fiets en kost € 10,00 per jaar. Een rit per OV-fiets kost € 3,15 per 24 uur (per 1 januari 2016 wordt dit tarief € 3,35). De kosten worden achteraf automatisch geïnd.

Zakelijk kan een OV-fiets direct gebruikt worden door houders van een NS-Business Card of andere mobiliteitspas; hiervoor is dan geen OV-fietsabonnement nodig.

De huur van een OV-fiets is daarmee aantrekkelijk voor een zakelijke afspraak, woon-werkverkeer, een dagtrip of een avondje uit. Inmiddels is de OV-fiets beschikbaar op ruim 250 huurlocaties.

Alle informatie over OV-fiets is te vinden op www.ns.nl/ov-fiets.