• Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia

Gemeentehuis Putten weer terug op oude locatie

PUTTEN Na een grootscheepse verbouwing neemt de gemeente Putten het gemeentehuis weer in gebruik. Inwoners en bezoekers zijn vanaf dinsdag 17 september weer welkom op het vertrouwde adres: Fontanusplein 1. De renovatie van het gemeentehuis heeft een jaar geduurd en is volgens planning verlopen.

Voor iedereen die een kijkje wil nemen in het nieuwe gemeentehuis, organiseert de gemeente Putten een open dag op zaterdag 2 november. Een dag eerder, op vrijdag 1 november, vindt de officiële opening voor genodigden plaats. ,,Dit gebouw is voor de hele bevolking. Ik hoop dat zoveel mogelijk inwoners de mogelijkheid te baat nemen om te komen kijken tijdens de open dag. Kijken zegt meer dan honderd woorden", aldus burgemeester Lambooij.

DOELMATIG Het gemeentehuis is ontworpen op basis van het concept 'open, eerlijk en transparant'. Zo is er nu een ruime publieksruimte, het servicecentrum, en de openingstijden zijn uitgebreid. De inrichting van het gebouw is volgens de gemeente doelmatig en functioneel, zonder overdreven luxe. Milieutechnisch is er flink geïnvesteerd: het pand heeft nu het hoogst mogelijke energielabel voor een bestaand gebouw. Lambooij: ,,We ontvangen de inwoners nu in een adequaat en goed uitgerust gebouw. Ik ben er trots op."

DIVERSE GEBRUIKERS Niet alleen bestuurders en ambtenaren maken gebruik van het gemeentehuis. Het biedt onderdak aan diverse gebruikers. Zo is het politiesteunpunt nu gevestigd in het gemeentehuis. Door de centrale plek in het dorp en een eigen ingang aan de kant van de Papiermakerstraat is de zichtbaarheid van de politie vergroot, volgens de gemeente. Ook het Puttens Historisch Genootschap en de Kunstkelder maken gebruik van het gemeentehuis. De ingang van de Kunstkelder is nu duidelijk zichtbaar door de nieuwe entree.

VOLGENS PLANNING De verbouwing van het gemeentehuis heeft volgens de gemeente niet geleid tot lastenverhoging voor de inwoners van Putten. Daarnaast is de renovatie geheel volgens planning verlopen. Wethouder Koekkoek complimenteert iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd: ,,Het is bijzonder knap dat zo'n groot project tijdig en naar wens is opgeleverd. Chapeau."

TIJDELIJKE LOCATIES Met de ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis sluiten alle locaties die zijn gebruikt voor de tijdelijke huisvesting. Het gaat om de Verlengde Dorpsstraat 3, Vanenburgerallee 3, Brinkstraat 69 en Achterstraat 35.