• Angela de Graaf

Pasman Racing presenteert nieuwe teamleden en motoren

PUTTEN - Het Pasman Racing Team heeft donderdagavond haar eerste presentatie gegeven. Door de snelle groei van het team was het de hoogste tijd voor een persoonlijke kennismaking met deze snelle mannen. In Grandcafé De Marktmeester kregen de aanwezigen de laatste updates en de nieuwe plannen voor het komende seizoen gepresenteerd.

door Angela de Graaf

Het belangrijkste doel van de avond was om iedereen kennis te laten maken met alle teamleden. Van de coureurs tot aan de monteurs. Iedereen had de ruimte om vragen te stellen aan de desbetreffende personen. Het team heeft de presentatie als zeer goed ervaren. ,,We zijn niet alleen tevreden omdat we het hele team en de motoren hebben gepresenteerd, maar ook met opkomst van de avond. Dat was echt kerst op de taart. Zowel sponsoren, clubleden en supporters waren aanwezig. Dat is waar je het als team toch ook voor doet", aldus John Pasman.

Dit jaar heeft het team vier rijders. John Pasman zal in de Procup 600 uitkomen, Joost Spronk in de Sportcup 600 en Gerben Horlings en Erik van der Knaap staan op het programma in de Procup 1000. Daarnaast heeft het team tijdens de presentatie de nieuwe teamkleding en het nieuwe design van de motoren gepresenteerd. Ook was Jan van de Steeg, een stille kracht achter het team, van de partij. ,,Hij is al vanaf dag één mijn monteur. Een belangrijke man in ons team. We zijn erg dankbaar met zijn bijdrage", meent Pasman.

Doelen

Het eerste raceweekend staat gepland op 4 april. Het team is volgens Pasman gebrand op goede prestaties. ,,Ik hoop dit jaar, net als vorig jaar, te strijden om de bovenste plekken. Voor Joost zal het voornamelijk een leerjaar zijn. Hij wil zoveel mogelijk ervaring op doen en een top 5 finish behalen. Gerben en Erik gaan voor zoveel mogelijk podiumplaatsen."

Sponsoren

Het team is nog op zoek naar een aantal sponsoren. Budgettair gezien is er volgens Pasman nog een gat dat opgevuld moet worden. ,,We zijn op zoek naar bedrijven die zich willen koppelen aan deze fantastische snelle sport." Naast financiële middelen zijn er ook andere sponsormogelijkheden volgens de motorrijder. ,,We zijn natuurlijk ook op zoek naar organisaties die ons kunnen helpen door middel van goederen en diensten. Denk bijvoorbeeld aan een bandenleverancier." Info: www.pasmanracing.nl

Foto: John Pasman in gesprek met presentator Jan Doppenberg tijdens de presentatieavond.