• Hoef&zo!

HOEF&zo! brengt Toetjes

PUTTEN Musicalvereniging HOEF&zo! staat dit jaar met hun tiende musical op de planken. Op zaterdag 8 februari, vrijdag 14 februari en zaterdag 15 februari vinden er vier voorstellingen plaats in De Aker.

Maranke Pater

In 2008 startte HOEF&zo! door een groepje ouders van kinderen van school Hoef. Hetty Boone, speelster en medeverantwoordelijk voor de pr: ,,Na onze tweede musical die heel succesvol was, kregen we de smaak te pakken." De jongste musical heet Toetjes! en is geschreven door Mary Bakker-Schoon. ,,Het stuk gaat over allerlei karakters die toetjes vormen. Het gaat letterlijk over toetjes. De melkfabriek verkeert in zwaar weer. Het bedrijf wordt gerund door vader en zoon, die thuis ook hun eigen sores hebben." De musical gaat met name over de familie en hoe ze problemen van zichzelf met elkaar combineren. Toetjes! is luchtig en kluchtig, een hilarisch stuk. ,,Officieel was het een toneelstuk. We schrijven soms zelf een musical; bij dit stuk hebben we er liedjes in geschreven. Ook passen we elk stuk aan op taalgebruik, zodat het voor jong en oud te volgen is.

MIS Elke speler maakt wat van zijn rol. ,,De zoon ligt in een scheiding en dat geeft reuring. De dochter van het gezin komt onaangekondigd weer thuis wonen. En opa en oma staan plotsklaps voor de deur want die hebben het niet zo gezellig in het bejaardenhuis. We willen er niet al te veel over verklappen." De liedjes die gezongen worden zijn geschreven op bekende nummers die iedereen zal herkennen. De spelers bestaan uit amateurs die een binding hebben met buurtschap Hoef. ,,Je merkt aan het spel en de zang dat we geen professioneel geschoolde acteurs zijn, maar onze musicals hebben iets weg van een 'avondje uit in je eigen dorp'. Vroeger stond het buurtschap al bekend vanwege de prachtige praalwagens op Koninginnedag. Veel inwoners van Hoef hadden een grote boerderij met veel materiaal om aan wagens te bouwen. Het saamhorigheidsgevoel is groot en dat maakt de mentaliteit van de inwoners van Hoef zo sterk. We hebben een harde kern aan mensen uit Hoef die ooit gestart zijn met de musicals, maar inmiddels zijn we een bont Puttens gezelschap."

De middag en avonden van de voorstellingen raken vaak uitverkocht. De kaartverkoop start op 20 januari bij tankstation Pieper, de Plus, of via de website. De voorstellingen vinden plaats op zaterdagmiddag 8 februari om 13.30 uur en zaterdagavond 8 februari om 20.00 uur, en vrijdag en zaterdag 14 en 15 februari om 20.00 uur. Alle voorstellingen vinden plaats in De Aker. Kaarten voor de matinee kosten 7,50 euro. Op de avonden is de toegang 12,50 euro. ,,We hebben de prijs laag kunnen houden dankzij bijna alle Puttense bedrijven die sponsoren. Er bestaan speciale sponsorpakketten, zo kunnen bedrijven onder andere een reclamefilm aanleveren die voor aanvang van de voorstelling gedraaid wordt."

Voor meer informatie: www.hoefenzo.nl