• Het Fim ensemble speelt Dixtuor van Theodore Dubois.

    Via landgoed Schovenhorst

Podium Extra Schovenhorst voor amateurs of bestaand talent

PUTTEN Podium Schovenhorst brengt aanstaande zondag een extra voorstelling die bij goed weer in de Ommuurde Tuin wordt gegeven. De voorstelling wordt, om mensen kennis te laten maken met Podium Schovenhorst, deze keer gratis gegeven.

Maranke Pater

Heel vroeger al werd er door de familie Oudemans al eens voorstellingen en bijeenkomsten in besloten kring in het Koetshuis op het landgoed gehouden. Dit jaar is Podium Schovenhorst weer opgepakt. Els van Liebergen: ,,Podium Schovenhorst werd jaren geleden gehouden en heeft stilgelegen maar we besloten om er weer een start mee te maken.” Aanleiding waren de verschillende concerten en theaterprogramma’s die gedurende de verbouwing van Theater Stroud in het Koetshuis werden gehouden. ,,Het theater in het dorp was dicht en daarom was het Koetshuis een mooie plek om tijdelijk voorstellingen te houden. Het was zo’n succes dat we weer met Podium Schovenhorst zijn begonnen op de zondagmiddagen.”

Podium Schovenhorst biedt een podium aan musici en zangers. ,,Het podium is vooral bedoeld voor opkomend talent, maar ook bestaand talent dat op zoek is naar podiummogelijkheden. Op de zondagmiddagen is het relatief rustig in Putten qua activiteiten en wij zien dat het goed is voor het landgoed als er een beetje reuring is. Nu kunnen mensen niet alleen wandelen op het landgoed of gebruikmaken van de brasserie, maar ze kunnen ook genieten van muziek en cabaret in het Koetshuis. Zeker jonge musici kunnen podiumervaring opdoen.”

HOOG NIVEAU Alle voorstellingen zijn op hoog niveau. ,,Soms is het een ensemble bestaande uit musici die in het dagelijks leven een drukke baan hebben maar in hun vrije tijd willen spelen.” Het programma van aanstaande zondag is ingestudeerd voor Monumentendag in Utrecht. ,,Het leek het ensemble erg leuk om hetzelfde programma nog eens te spelen maar dan op landgoed Schovenhorst.” Het gezelschap Friends In Music speelt zondag muziek van Theodore Dubois. Hij was een Frans componist die leefde tussen 1837 en 1924. ,,In de kunsten was dit de periode tussen de Romantiek en het Modernisme. Hij liet zich inspireren door Mendelssohn en Schumann. De combinatie van de klanken van strijkers en blazers maken dit werk tot een bijzonder en mooi stuk muziek.” Het gezelschap Friends in Music, FIM, bestaat sinds 2015. De leden, zeer goede amateurmusici, kennen elkaar uit verschillende projecten en orkesten waarin zij spelen. ,,Het is muziek die prettig in het gehoor ligt, momenten van grote vreugde afwisselt met warme melancholie.”

De toegang is gratis. Na afloop zullen de musici wel met de pet rondgaan. Bij slecht weer wordt de gratis voorstelling verplaatst naar het Koetshuis. Het ensemble speelt van 11.30 tot 12.00 uur.