Politie onderzoekt auto-inbraken in Putten

PUTTEN De politie onderzoekt twee auto-inbraken in Putten. In beide gevallen werd er ingebroken in een Volkswagen Golf V van het type GTI en werden de portierstijlen omgebogen om zo toegang tot de auto's te verschaffen. Dat meldt Politie Veluwe West / Cluster Putten op Facebook.

Vermoedelijk hadden de daders het voorzien op het geïntegreerde Volkswagen audio - navigatiesysteem in deze auto's. Bij beide auto's werd veel schade veroorzaakt, maar werd niets ontvreemd.

Het eerste geval deed zich voor op woensdag 5 augustus. Rond 03.15 uur die nacht werden twee mannen betrapt terwijl zij op de Wallenbergstraat in Putten in een auto aan het inbreken waren. Nadat zij betrapt waren, renden de mannen weg in de richting van de Husselsesteeg.

De politie is vervolgens met meerdere eenheden en een speurhond op zoek gegaan naar de verdachten. Een buurtbewoner zag de mannen later nog lopen in de buurt van het NS-station. Ook daar heeft de politie vervolgens gezocht, maar ondanks deze zoektocht werden de verdachten niet meer gevonden.

Het tweede geval vond plaats in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 augustus. Deze inbraak vond plaats aan de Hoornsdam in Putten en werd echter pas in de morgen ontdekt. Bij deze inbraak werd het raam van het bestuurdersportier er in het geheel uitgenomen.

De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.