• Politie Putten
  • Politie Putten
  • Politie Putten
  • Politie Putten
  • Politie Putten
  • Politie Putten
  • Politie Putten
  • Politie Putten
  • Politie Putten

Politie zoekt eigenaars van flinke hoeveelheid gestolen goederen

PUTTEN De politie heeft op vrijdagavond 30 september in Putten drie verdachten aangehouden op verdenking van diefstal en heling. De drie verdachten betreffen twee mannen (27 en 37 jaar) en een vrouw (24 jaar) die allen afkomstig zijn uit Polen. De buit is waarschijnlijk afkomstig uit Putten, Bennekom en Voorthuizen.

De politie kwam deze verdachten op het spoor na een diefstal bij een café in Putten. De diefstal werd op camerabeelden vastgelegd en het onderzoek leidde naar de 37-jarige verdachte. Toen agenten deze verdachte aanhielden in een woning aan de Poolseweg in Putten stuitten zij op een grote hoeveelheid goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. In de woning bevonden zich ook de 27-jarige en 24-jarige verdachte. Zij werden ook aangemerkt als verdachte en aangehouden op verdenking van heling.

De politie heeft een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die vermoedelijk gestolen zijn. Onder deze aangetroffen spullen bevonden zich onder andere fietsen, elektrisch gereedschap, een verzameling van Nederlandse (gedenk)munten, een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau), meerdere TomTom navigatiesystemen, sieraden en een verzameling theelepels. Deze spullen zijn inbeslaggenomen en het onderzoek richt zich onder andere op het achterhalen van de rechtmatige eigenaren van deze spullen.

Inmiddels heeft de politie met enkele benadeelden reeds contact gehad en is gebleken dat er spullen tussen zitten die gestolen zijn bij diefstallen uit auto's in Bennekom en Voorthuizen. Tevens trof de politie goederen aan die gestolen waren bij een schuurinbraak in het buurtschap Veenhuizerveld in Putten. De politie is echter nog op zoek naar de andere rechtmatige eigenaren van deze spullen.

Wie spullen op de foto's herkent, kan onder vermelding van het procesnummer (PL0600-2016484449), contact opnemen met de politie van het basisteam Veluwe-West via tel. 0900-8844.

Uit het onderzoek tot dusverre is gebleken dat meerdere goederen weliswaar gestolen waren, maar dat de eigenaren (nog) geen aangifte van de diefstal hadden gedaan. De politie roept om op bij strafbare feiten altijd aangifte te doen. Zonder aangifte kan de politie geen opsporingsonderzoek instellen, en kunnen gedupeerden de schade niet op de dader of de verzekering verhalen.