• Archief BDU Media

Geen aanvragen voor 5G netwerk

PUTTEN Er is bij de gemeente Putten nog geen verzoek binnen gekomen om de komst van het 5G netwerk te faciliteren. Voor zover het college van burgemeester en wethouders weten, zijn hiervoor ook nog geen plannen aanwezig.

Wijnand Kooijmans

Dat zegt het college naar aanleiding van vragen van de fractie van Gemeentebelangen. Tot nu toe is er bij het college weinig bekend over de eventuele gezondheidsrisico's van het 5G netwerk. De komende tijd wordt daarom gebruik gemaakt van diverse bijeenkomsten waarin uitleg wordt gegeven over het netwerk, maar ook over de gezondheidszorgen vanuit de maatschappij.

Aan de hand hiervan wil het college dan een standpunt innemen. Hierin wordt ook een mogelijke schending van de privacy meegewogen. Het college geeft aan dat er geen instrumenten zijn aan de hand waarvan de gemeenteraad invloed kan uitoefenen op de besluitvorming. De positie van masten voor het netwerk ligt in eerste instantie bij de providers. In de geldende wetgeving wordt aangegeven dat de gemeente verwacht wordt aan verzoeken voor plaatsen van de masten mee te werken.