• Tim van Donkersgoed

Geen blauwe zone parkeerterrein Stroud

PUTTEN Het parkeerterrein bij Stroud wordt geen parkeerschijfzone. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten besloten. Hiermee neemt het college het advies over van de Commissie Bezwaarschriften en trekt ze het verkeersbesluit in.

Uit de bezwaren en aanvullend onderzoek bleek dat de beschikbare parkeerruimte minder beperkt was dan vooraf gedacht. ,,Hoewel wij nog geen alternatief hebben gevonden wat aan alle belangen tegemoet komt, is het ons wel duidelijk dat de blauwe zone om verschillende redenen niet gewenst is", vertelt wethouder Roelof Koekkoek. ,,Daarom trekken wij het verkeersbesluit in."

Een woordvoerder van de gemeente voegt desgevraagd toe dat een parkeerschijfzone bij Stroud niet wenselijk is voor de bewoners van de nabijgelegen Pancratiushof. ,,We vermoeden dat wanneer Stroud overgaat op een parkeerschijfzone, veel bezoekers hun auto bij de Pancratiushof zullen parkeren. Dat is niet de bedoeling." 

De gemeente onderzoekt of de Vereniging van Eigenaars Pancratiushof de parkeerplaatsen daar kan overnemen. ,,Dan zou de parkeerplaats afgesloten kunnen worden voor niet-bestemmingsverkeer."