• Bij het NS-station staat een informatiezuil.

    Wijnand Kooijmans

Gemeente steunt werk VVV

PUTTEN De VVV Putten mag ook in de periode van 2020 tot 2022 rekenen op subsidie van de gemeente. Voor komend jaar is dit 68.500 euro. In 2021 gaat een bedrag van 70.000 euro naar de VVV, in 2022 is dit 71.500 euro. Ieder half jaar vindt er een gesprek plaats tussen de gemeente en de VVV om de voortgang en de ontwikkeling van de VVV te bespreken.

Wijnand Kooijmans

Dat de subsidie jaarlijks wordt verhoogd is vanwege de stijging van de lonen en de licentie en websitekosten die moeten worden gemaakt. Met een contributieverhoging voor de leden moet dit leiden tot een sluitende begroting om zo het werk van de VVV kwalitatief op peil te houden. Streven is Putten te promoten vanuit een krachtig, proactief platform met een sterke focus op het gastheerschap en samenwerking tussen diverse partijen.

FACELIFT Om beter aan te sluiten op de behoefte van de hedendaagse consument heeft de VVV een facelift ondergaan. Het informatiepunt is daarmee veranderd in een inspiratiepunt waar bezoekers de Veluwe beleven en waarbij de uitstraling van de winkel aansluit bij Putten als plaats en de Veluwe.

De medewerkers van de VVV verzorgen een informatie website over Putten met daarop informatie over vrijetijdsbesteding, overnachtingsadressen en een actuele evenementenkalender. De medewerkers worden regelmatig bijgeschoold om gasten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

OVERLEG In overleg met ambtenaren van de gemeente gaan de medewerkers van de VVV aangeven waar kansen liggen als het gaat om de realisering van het ruiternetwerk en het wandelroutenetwerk dat de komende jaren op de Veluwe gestalte moet krijgen. Maar ook hoe deze in een behoefte kunnen voorzien.

Daarbij wordt gekeken zowel vanuit het oogpunt van de gebruikers als van de ondernemers die gelegen zijn in de buurt van de routes. Nadat de routes zijn voltooid gaat de VVV de vernieuwingen onder de aandacht brengen om daarmee het toerisme binnen Putten te stimuleren.

INFORMATIEF Door de VVV wordt ook voor de internationale bezoekers informatief drukwerk verzorgd, zoals onder meer de Duits- en Engelstalige informatiegids over Puttense bezienswaardigheden. Lokale ondernemers worden geïnformeerd over de groeiende internationale markt en ondernemers worden gestimuleerd bij het maken van meertalige menukaarten en informatievoorzieningen.

Voor bezoekers die Putten met de trein bezoeken wordt een informatiezuil onderhouden op het Stationsplein. Op deze zuil staan actualiteiten, evenementen, bezienswaardigheden en meer informatie over onder meer fietsen en wandelen. Dit jaar wordt een plattegrond uitgebracht van zowel het centrum als het buitengebied van Putten. Hierop staan toeristische en recreatieve mogelijkheden.