• Donkersgoed Multimedia

Putten wil tweede tankspuitauto brandweer behouden

PUTTEN Burgemeester Henk Lambooij moet alles in het werk stellen de tweede tankspuitauto te behouden voor de brandweer van Putten.

Wijnand Kooijmans

Dat is het doel van de motie van Wij Putten die, met steun van alle partijen, werd aangenomen in de Puttense gemeenteraad. Op de kosten van de brandweer moet worden bezuinigd binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Het plan dat hiervoor is opgesteld mag rekenen op de instemming van de gemeenteraad van Putten.

Met uitzondering van het inleveren van de tweede tankspuitauto door de Puttense brandweer. Indien dat voorstel niet van tafel gaat moet, wat de Puttense raad betreft, burgemeester Lambooij binnen het bestuur van de veiligheidsregio tegen het dekking- en spreidingsplan stemmen. De Puttense kritiek wordt ook gedeeld met de 21 andere gemeenten die bij de regio zijn aangesloten.

Robin Hoogendijk (Gemeentebelangen) geeft aan dat door het verdwijnen van het blusvoertuig de veiligheid van de inwoners van de gemeente Putten in gevaar komt. Lambooij geeft aan zich gesterkt te voelen door de mening van de Puttense raad en dat gevoel zeker ook bij de brandweer leeft.