• De gemeenteraad wil dat de restanten van de brand snel worden opgeruimd.

    Donkersgoed Multimedia

Raad wil restanten uitgebrande woning uit straatbeeld

PUTTEN Het Puttense gemeentebestuur moet zich inspannen voor het opruimen van de restanten van de brand in het pand op de hoek van de Bakkerstraat en de Verlengde Dorpsstraat. Wij Putten dwong dat af met een motie. Gemeentebelangen en SGP stemden tegen.

Wijnand Kooijmans

De leegstaande woning brandde ruim een maand geleden af. Tijdens de vorige raadsvergadering staakten de stemmen over de motie voor een snelle opruimactie. Herman Luitjes (Wij Putten) wilde nu weten wat het college in de afgelopen weken heeft gedaan om de eigenaar te bewegen de puinhoop op te ruimen. Dat opruimen mag wat Luitjes betreft ook op creatieve wijze. Hem is te ore gekomen dat de eigenaar belang heft bij het laten liggen van de puinhoop. Wellicht kan, in overleg met de fiscus, tot een oplossing worden gekomen. ,,Het opruimen is meer dan een shovel bestellen", aldus Luitjes.

Lubbert van den Heuvel (ChristenUnie) gaf aan dat hem nieuwe informatie ter ore is gekomen. Voor hem speelt zwaar mee dat er nog steeds rotzooi ligt op de Bakkerstraat. Robin Hoogendijk (Gemeentebelangen) vindt dat er sprake is van een hetze tegen de eigenaar van het pand. Hij denkt dat het college best in staat is zelf actie te ondernemen binnen de wettelijke mogelijkheden.

Wethouder Ewoud 't Jong zei dat het college alles in het werk stelt om tot het opruimen van de puinhoop te komen maar dat de weg hier naar toe niet makkelijk is. Hij gaf aan dat de plannen voor de betreffende locatie zich in een vergevorderd stadium bevinden en dat de eigenaar snel, na het verlenen van de omgevingsvergunning, met de bouw wil starten.