• Pixabay

Putten geeft toch subsidie voor evenement in Ermelo

PUTTEN Door de gemeente Putten wordt een subsidie verstrekt van vijfduizend euro als bijdrage in het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden dat van 1 tot en met 4 augustus wordt gehouden in Ermelo.

Wijnand Kooijmans

De gemeente Ermelo wil graag alle buurgemeenten bij het evenement betrekken en heeft daarom Putten om een bijdrage van vijfduizend euro. In eerste instantie is dat verzoek afgewezen door het college van burgemeester en wethouders. Het kwam echter later tot de conclusie dat bij de afweging de versterking van het toeristisch recreatieve karakter voor de regio en de economische spin-off voor het bedrijfsleven in Putten buiten beschouwing was gelaten.

Het evenement is uitgegroeid tot een publiekstrekker en telde in 2018 rond de 11.700 bezoekers per dag. Dit aantal is exclusief deelnemers en begeleiders. De totale economische impact voor de regio was ruim drie miljoen euro. Hotels in Putten, Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Apeldoorn en Barneveld hebben veel bezoekers onderdak mogen bieden. Het evenement wordt tevens gezien als een mooie gelegenheid de Veluwe te promoten.