• Herdenking van de razzia in Putten in 2015.

    Henk Hutten

Putten herdenkt zaterdag wederom de razzia

PUTTEN De razzia die op 1 en 2 oktober 1944 in de gemeente Putten is gehouden wordt op zaterdag 1 oktober weer herdacht.

De herdenking begint om 19.00 uur bij het monument De Vrouw van Putten aan de Dorpsstraat. Burgemeester Henk Lambooij legt samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Hierna volgen verenigingen en instellingen. Albert van den Brink en Sem Evers van Basisschool met de Bijbel Ichthus leggen namens alle Puttense leerlingen een krans. Tijdens de plechtigheid wordt niet gesproken. Fanfarecorps Excelsior en Chr. interkerkelijk mannenkoor Fontanus zorgen voor passende koraalmuziek.

Na de officiële herdenking bestaat voor belangstellenden de gelegenheid om bloemen bij het monument te leggen.

AANDACHTSPUNTEN Personen die de plechtigheid willen bijwonen, kunnen de herdenkingshof via de grote ingang aan de Van Haersma de Withstraat betreden. Om organisatorische redenen worden de beide zij-ingangen uitsluitend gebruikt door leden van het fanfarecorps, leden van het zangkoor en door de kransleggers.

Voor bezoekers die slecht ter been zijn, staan stoelen klaar en is er een ruimte voor rolstoelen beschikbaar.

De gemeente verzoekt aanwezigen tijdens de herdenking hun mobiele telefoon uit te zetten.

In verband met de razziaherdenking zijn de wegen rondom het monument zaterdag tussen 18.45 en 20.00 uur niet toegankelijk voor het verkeer. Het verkeer wordt dan omgeleid. Ook geldt op die dag een tijdelijk parkeerverbod aan de Van Haersma de Withstraat.

De gedachtenisruimte is tot 22.00 uur opengesteld.