• Archief BDUmedia

Putten komt met bomenbalans

PUTTEN Met het opstellen van een bomenbalans wil het Puttense college van burgemeester en wethouders meer inzicht geven in het aantal bomen dat jaarlijks wordt gekapt en het aantal dat daarvoor wordt terug geplant.

Wijnand Kooijmans

Dat zegt wethouder Roelof Koekkoek naar aanleiding van vragen van Wij Putten. De resultaten kunnen dan jaarlijks worden gepresenteerd tijdens boomfeestdag. Aanleiding voor de vragen is de kap van linden aan de Kelnarijstraat. Volgens een boomdeskundige staan de bomen te dicht op elkaar en moet daarom om en om worden gekapt.

Volgens Wij Putten leidt de kap altijd tot vraagtekens en onrust, zeker als het gaat om bomen in het centrum. Daarom vindt men dat het college beter moet aangeven waarom bomen worden gekapt, hoeveel bomen hiervoor worden terug geplant en waar deze komen.

Wethouder Koekkoek wil waar mogelijk de informatie verbeteren. De plek waar bomen worden terug geplant is volgens hem echter niet altijd op voorhand aan te geven. In het coalitieakkoord is opgenomen dat voor iedere boom welke wordt gekapt, buiten het reguliere onderhoud om, twee nieuwe bomen worden geplant.