• Henk Hutten
  • Henk Hutten
  • Henk Hutten
  • Henk Hutten

Putten viert een gezellige Koningsdag

PUTTEN In Putten werd Koningsdag donderdag op traditionele wijze gevierd. De dag begon om 8.15 uur toen door Excelsior de reveille werd geblazen vanaf het dak van het gemeentehuis. Om 10.00 uur werd Koningsdag geopend met een aubade met de burgemeester. Daarna volgde de grote optocht.

De optocht die in Putten plaatsvond, staat bekend als de grootste van de omgeving. De ruim 35 karren waren op hun mooist versierd door buurtverenigingen en scholen. Een kunstzinnige jury beoordeelde de optocht, zoals ook voorgaande jaren werd gedaan.

ACTIVITEITEN Na de optocht werd het centrum van Putten klaargestoomd voor het middagprogramma met een matjesmarkt, een poppenkastvoorstelling voor de kleintjes, springkussens en een zweefmolen. De acrobaten van Quattrobar, bekend van het programma Holland's Got Talent, deden allerlei acrobatische oefeningen aan een hoge rekstok en in de middag verzorgden zij een aantal optredens.

Om 18.00 uur ging het Pleinfeest van start. Verschillende dj's zoals Rick Romijn, de sidekick van Edwin Evers, Roland de Bas, bekend van het Holland Heineken House op de Olympische Spelen, Barry Paf en Menno de Boer zorgden voor muzikaal vertier. Koningsdag werd afgesloten met een lampionnenoptocht en een professionele vuurwerkshow in de buurt van de bibliotheek.

Bekijk ook de foto's van Koningsdag 2017 in Putten.