• Lex van Lieshout

Puttenaren maken kans op miljoen in nieuwe spelshow

PUTTEN RTL 4 komt met een nieuw spelprogramma op zondagavond waar grote geldbedragen gewonnen kunnen worden. Het gaat er daarbij om wie de meeste kennis heeft en wie onderweg de juiste keuzes maakt. Bij de opnames van het programma 'De weg naar het miljoen' op dinsdag 16 oktober zullen veertig kandidaten uit Putten in een wijkvak aanwezig zijn.

De nieuwe show van de Postcodeloterij wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé. Het grootse decor zal bij iedere vraag zich aanpassen aan het thema van de vraag.

KANDIDATEN Iedere Puttenaar mag een introducee meenemen, maar die doen niet mee voor de prijzen. Alle kandidaten krijgen vijf vragen voorgeschoteld en hiermee worden de vijf beste kandidaten geselecteerd en wordt bekend hoe ieder vak gepresteerd heeft. De vijf beste kandidaten nemen in ronde twee plaats achter een desk en krijgen nieuwe vragen voorgeschoteld. Elke ronde valt er vervolgens een deelnemer af. 

MILJOEN Heeft de uiteindelijke winnaar alle vragen goed, dan wint hij één miljoen euro. Alle andere kandidaten gaan naar huis met een geldprijs van minimaal 50 euro, oplopend tot 250 euro per persoon als je in het beste wijkvak zit. 

UITZENDING In totaal worden er zeven afleveringen opgenomen. De eerste uitzending is op 11 november om 21.30 uur op RTL4. Het is nog niet bekend wanneer de show met de Puttenaren te zien zal zijn.