• Gemeente Putten

Puttenaren winnen 1000 euro voor Kringloopwinkel

PUTTEN De inwoners van Putten hebben met hun goede scheidingsgedrag een prijs gewonnen voor de Kringloopwinkel Overnodig. Bij het inleveren van hun oude elektrische apparaat of lamp op het afvalbrengstation konden inwoners van Putten van 28 april tot en met 31 augustus 'inchecken' met hun smartphone om punten te scoren. En met succes: Putten behoorde tot de top 25 van gemeentes met de meeste punten per inwoner en wint daarmee een cheque van 1000 euro voor Kringloopwinkel Overnodig.

Wethouder Koekkoek overhandigde de cheque aan twee bestuursleden van de kringloopwinkel. Zij waren blij en verrast door de actie en het resultaat en gaan op zoek naar een mooie bestemming voor het geld in de gemeente Putten.

Afvalscheiding staat al jaren hoog op de agenda van de gemeente Putten. Het doel is om zo veel mogelijk grondstoffen opnieuw te gebruiken en zo weinig mogelijk restafval te verbranden. En met succes, meldt de gemeente. Inmiddels wordt er nog maar zestig kilo restafval per inwoner per jaar verbrand. Zo is Putten al op weg naar de landelijke doelstelling voor 2025 van maximaal dertig kilogram restafval per inwoner per jaar. Sinds de openingstijden van het afvalbrengstation vorig jaar verruimd zijn, is er ook vaker in de week de mogelijkheid om grof afval en elektrische apparaten weg te brengen.