• Foto ter illustratie.

    Pixabay

Puttense hond voortaan verplicht aangelijnd

PUTTEN Een inwoner van Putten moet zijn Jack Russell voortaan aangelijnd uitlaten. Deze plicht is hem opgelegd door het college van burgemeester en wethouder.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding is een incident in de nacht van zondag 1 april. De hond liep onaangelijnd door de wijk en hield buurtbewoners lange tijd uit hun slaap door veel te blaffen. De politie had bijna een uur nodig om de hond te pakken te krijgen. Door de agenten werd aangegeven dat de hond al eerder voor problemen had gezorgd.

Tijdens een bezoek van de gemeentelijk toezichthouder twee dagen later ontsnapte de hond weer en zorgde het dier door het geblaf opnieuw voor overlast in de wijk. De eigenaar zegt dat hij op het moment van het incident slecht ter been te was en niet volledig schuldig te zijn aan het ontsnappen van de hond tijdens het bezoek van de toezichthouder. Die deed niet snel genoeg de buitendeur dicht. Ook heeft hij inmiddels een 'teletac' met 'blaffunctie' aangeschaft. 

Het college zegt hierin geen reden te zijn van een aanlijngebod af te zien. Het ras van de hond wordt door hen voor kennisgeving aangenomen.