• Politie Putten

Puttense politie wil kinderen geen angst aanjagen

PUTTEN Een paar weken geleden stond er een bijzondere column in de De Puttenaer, schrijft de Puttense politie op Facebook. Columnist en vader van een 3-jarige jongen, Martijn Fabriek, beschreef in deze column dat zijn zoontje bang was voor de politie. Een aanwijsbare reden voor deze angst had hij niet. Martijn had al zijn hoop gevestigd in de veiligheidsdag die begin juli in Putten werd georganiseerd.

Na enig speurwerk kreeg wijkagent Johan Wakker contact met de vader en columnist. De open dag was erg leuk geweest. Ondanks deze positieve ervaring nodigde Johan de vader en zijn zoontje uit voor een bezoekje aan het politiebureau aan de Brinkstraat. Dinsdag 19 juni troffen zij elkaar. Johan twitterde naar aanleiding van dit bezoek het volgende bericht: ,,Vanmorgen leuk bezoek gehad van een 3-jarige uit mijn wijk. De jongen was bang voor de politie en kwam moeilijk in slaap. Hem samen met zijn vader uitgenodigd. Hopelijk valt hij vanavond zonder angst in slaap samen met zijn politie knuffelbeer."

De politie hoopt dat zijn angst nu echt voorbij is: ,,Voor ons is het belangrijk dat kinderen niet bang zijn voor de politie. We willen juist dat zij naar ons toekomen als er problemen zijn. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die hun ouders kwijt zijn! Mede naar aanleiding van dit bericht willen wij alle ouders vragen om ons niet als de boze politieagenten neer te zetten. Teksten als 'hier is de boef' of 'neem hem maar mee' zijn vaak grappig bedoeld, maar vaak zien wij angstige kinderen als wij hen toch benaderen. Iets om over na te denken?"