• AS Media

Rally van Putten zorgt voor veel spektakel (video)

PUTTEN (AS Media) Zaterdagmorgen 18 april is de tweede Rally van Putten verreden. De wedstrijd telt mee voor zowel het Nederlands Rally- als het Shortrally Kampioenschap.

Er waren dit jaar meer klassementsproeven zijn die over meer wedstrijdkilometers van afgelopen jaar voeren. Daarnaast breidde de wedstrijd zich uit naar industrieterrein Harselaar in Barneveld. Daar kreeg het publiek veel spektakel, verdeeld over twee klassementsproeven, voorgeschoteld. Deze proeven wordt ook wel de Showproef en de Powerstage genoemd.

De buitenproeven rondom Putten waren opnieuw uitdagend. De ondergrond kende opnieuw zowel een verhard als onverhard wegdek. Met relatief korte verbindingsetappes i het ook dit jaar weer een compact evenement geworden.

Het start- en finishpodium was bij Zalencentrum De Aker aan het Fontanusplein 2 staan. Daar ging even na het middaguur de eerste deelnemer van start voor ruim 135 wedstrijdkilometers voor de Rally, terwijl de deelnemers aan de Shortrally iets minder dan 100 kilometers op snelheid af legden.

De video is gemaakt door Van Donkersgoed Multimedia.