• In kasteel De Vanenburg wordt het laatste Randmeerconcert van het seizoen gehouden.

    Ronald Knapp

Randmeerconcert luidt lente in

PUTTEN Het laatste Randmeerconcert van het seizoen luidt de lente in. Kasteel de Vanenburg ontvangt op zaterdag 6 april het Prisma Strijktrio en klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer.

Maranke Pater

Het was het 45e seizoen voor de organisatie van de Randmeerconcerten. Leo van Wijk, voorzitter: ,,We zijn al even bezig. De start van de concerten was in de hal van het gemeentehuis. Tot 2003 hebben we daar gezeten toen de Vanenburg als locatie beschikbaar kwam. We heetten toen nog stichting Kamermuziek Noordwest Veluwe, maar inmiddels worden de concerten in diverse gemeenten aan de Randmeren gehouden.”

De organisatie begint altijd in Putten met een concert en men eindigt in Putten. Van Wijk: ,,De Vanenburg is redelijk buiten het centrum gelegen dus op deze manier kunnen mensen met zomertijd op de fiets nog in het licht naar huis fietsen.”

DONAU Het laatste concert van het seizoen neemt de toehoorders mee naar de Donau. Zo brengen de musici vrolijke volksmuziek uit Hongarije, Weense kwartetten van Beethoven en Hummel, Beierse liedvariaties voor strijktrio van Richard Strauss en een zigeunerbruiloft uit Roemenië.

Van Wijk: ,,Men speelt in een samenstelling die niet zo ongebruikelijk is. Zo is er een strijktrio, altviool cello en klarinet. Samen brengen de musici een mooi programma van klassieke en romantische muziek, tot aan het begin twintigste eeuw. Het is een heel afwisselend programma.”

PRISMA TRIO Het veelgeprezen Prisma Trio bestaat uit violiste Janneke van Prooijen, altvioliste Elisabeth Smalt en cellist Michiel Weidner. Hun repertoire omvat zeven eeuwen muziekgeschiedenis. Samen spelen ze op talloze (inter)nationale podia en festivals, waaronder het Koninklijk Concertgebouw, De Doelen, Muziekgebouw aan ’t IJ, Rijksmuseum, Grachtenfestival, November Music, en voor radio en tv.

Prisma nodigt ook vaak gasten uit, zoals deze keer een bevriende klarinettist. ,,Lars Wouters van den Oudenweijer is sinds jaar en dag zelf een goede bekende bij de Randmeerconcerten.”

Deze maand wordt er een start gemaakt met een nieuwe reeks concerten die vanaf september rond de Randmeren plaats zullen vinden. Losse kaarten worden verkocht aan de kassa voorafgaand aan het concert. Er kan alleen contant betaald worden. Pinnen is niet mogelijk. Verder kunnen er toegangskaarten gekocht worden via www.ticketunie.nl. Het concert begint om 20.00 uur.

Voor meer informatie: www.randmeerconcerten.nl.