• Gemeente Putten

Reconstructie Zuiderzeestraatweg van start

PUTTEN Na een lange periode van voorbereiding kan de reconstructie van het oostelijk deel van de Zuiderzeestraatweg eindelijk beginnen. De werkzaamheden starten op 20 augustus en de weg gaat volgens planning eind december 2018 weer open. Voor aanwonenden, bedrijven en het verkeer brengen de werkzaamheden overlast met zich mee.

De weg krijgt asfalt in plaats van klinkers. Verder komt er een nieuwe ingang naar de bebouwde kom (nabij Zuiderzeestraatweg 10) waar fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken. Er komen fietsstroken en trottoirs tussen de nieuwe ingang naar de bebouwde kom en de spoorlijn. En er komt een vrijliggend betonnen fiets/voetpad tussen de nieuwe ingang naar de bebouwde kom en de Vanenburgerallee.

VERKEERSHINDER De Zuiderzeestraatweg wordt maandag 20 augustus afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het betreft het gedeelte vanaf de spoorlijn tot aan de kruising met de Kuiterwerg/Vanenburgerallee. Het verkeer wordt omgeleid met borden. Kijk hier voor de omleidingsroutes. Om overlast in het buitengebied te beperken, adviseert de gemeente de aangegeven afslagen voor Putten te gebruiken als u van de A28 komt. Vanaf Amersfoort is dat afslag 9 (Nijkerk) en vanaf Zwolle is dat afslag 12 (Harderwijk).

BEREIKBAARHEID De parkeerplaatsen aan beide kanten van het station blijven beperkt toegankelijk. Deze zijn te bereiken via de Stationsstraat en Cleenhorsterweg. Woningen en bedrijven blijven de meeste tijd bereikbaar. Wanneer dit voor een korte periode niet het geval is, worden zij hierover tijdig geïnformeerd door de toezichthouder (Tjeerd Krist) of de aannemer (Schagen Infra uit Hasselt).

BOUWKEET Belanghebbenden zijn van harte welkom voor een bezoek aan de bouwkeet. Hier kunnen zij informatie krijgen over de inhoud van de werkzaamheden en over de planning. De bouwkeet staat aan de achterzijde van Café-Cafetaria De Oude Deel (Stationsstraat 125) op dinsdag 14 augustus 2018 tussen 16.00 en 18.00 uur; en op donderdag 16 augustus 2018 tussen 16.00 en 18.00 uur.

INFORMATIE Kijk hier voor meer informatie over het project. Een overzicht van de geplande wegwerkzaamheden in Putten is hier te vinden. Verdere vragen zijn te stellen bij Tjeerd Krist (toezichthouder) via 06-22378058 of tkrist@putten.nl of Henk Kroneman (uitvoerder) via 06-21991941 of h.kroneman@schageninfra.nl.