• Archieffoto.

    Koen van Weel

Camping De Berk in Putten gaat verdwijnen

PUTTEN Camping De Berk aan de Driestweg 10 in Putten verliest de recreatiebestemming en wordt woonbestemming. De leden van de commissie Ruimte gaan akkoord met deze ontwikkeling.

Wijnand Kooijmans

De bestaande bedrijfswoning en de recreatiewoning mogen blijven bestaan en krijgen de bestemming wonen. De bestaande bedrijfsbebouwing wordt gedeeltelijk gesloopt. Waar de eigenaar aanvankelijk 250 vierkante meter wilde laten staan, is uiteindelijk overeenstemming bereikt over 150 vierkante meter. Voor wethouder Ewoud 't Jong ook de maximale maat.

CAMPERPLAATSEN Op het park is weinig bebouwing aanwezig. In het verleden was het plan om het park vol te bouwen met recreatiewoningen. Dat is echter nooit van de grond gekomen. Het terrein is nu in gebruik voor verhuur van camperplaatsen.  Ondanks dat er weinig recreatieve bebouwing wordt gesloopt, voldoet het plan aan het beleidskader recreatie, zoals dat door de raad is vastgesteld. Erik van Hemel (ChristenUnie) vindt het op zich spijtig dat in het recreatiecluster Krachtighuizen een recreatieve bestemming verdwijnt. Maar hij vindt het besluit om te stoppen met de camping wel een verstandige keuze.

Wim van de Koot geeft aan het terrein op zijn duimpje te kennen. Zo'n twintig jaar geleden had hij hier een krantenwijk en fietste hij menig rondje over de camping. Alleen stonden er toen nog stacaravans.
Zijn hoop dat de sloopmeters wellicht door een andere recreatieondernemer kunnen worden gebruikt voor uitbreiding werd door de wethouder de grond ingeslagen.

OP SLOT Voor Robin Hoogendijk (Gemeentebelangen) is het de vraag of het gebied door het krimpen van het aanbod aan recreatie niet op slot wordt gezet. Wethouder 't Jong is daar niet zo bang voor: niemand wordt gedwongen te vertrekken. Integendeel: versterking van het recreatieve aanbod wordt toegejuicht.