• FixiPixi

'Roken in bossen is voorlopig verboden'

PUTTEN In de gemeente Putten is het van 3 juli tot en met 24 augustus verboden te roken in bossen, op heide- en veengronden of binnen een afstand van 30 meter daarvan. Dat heeft het Puttense college besloten in verband met de aanhoudende droogte in de natuur. 

Het 'aanwijzingsbesluit rookverbod in bossen en natuurterreinen' is maandag gepubliceerd in het Gemeenteblad. Met deze maatregel wil het college van burgemeester en wethouders branden in bossen en natuurterreinen voorkomen. Het aanwijzingsbesluit ligt tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de afdeling Staf (juridische zaken) en is in te zien via overheid.nl.

NATUURBRAND Op de website www.natuurbrandrisico.nl kunnen inwoners zien hoe groot het risico is op een natuurbrand. Op dit moment is het fase 2. Dit betekent dat het al langere tijd droog is in de natuur. 

BRANDENDE VOORWERPEN Het is overigens op grond van de Algemene plaatselijke verordening al verboden om in bossen, op heide- of veengronden of binnen een afstand van 100 meter daarvan in de open lucht brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen.