Ruiter- en menroutes vernieuwd

PUTTEN Putten gaat de komende vijf jaar 6.995,24 euro investeren in het onderhoud en de herziening van de ruiter- en menroutes. Het project is onderdeel van de omgevingsagenda waarin de zes gemeenten op de Noord-Veluwe en Hattem en Heerde tot 2020 willen samenwerken.

Wijnand Kooijmans

Dit alleen als gemeenten onderling maar ook met ondernemers, maatschappelijke partners en de provincie Gelderland. Het versterken van de water- en buitenrecreatie is één van de opgaven binnen het streven het toeristisch product te versterken. Hiervoor worden excellente routes gerealiseerd voor onder meer wandelen, fietsen, varen en paardrijden. Doel is vooral de Natura2000 gebieden met elkaar te verbinden. Bosgroep Midden-Nederland en de Regio Noord Veluwe hebben het te realiseren knooppuntennetwerk van ruiters- en menroutes op de Noord-Veluwe opgepakt.

Op basis van het deel dat is gelegen op grondgebied van de gemeente Putten wordt de totale bijdrage op 6.995.24 euro begroot. De helft van dit bedrag wordt begin 2017 beschikbaar gesteld. Mogelijk vallen de kosten voor Putten vijftig procent lager uit. Dat is afhankelijk van het besluit van de provincie Gelderland al dan niet bij te dragen in het project.