• De bewoners genoten met hun ouders van de hapjes die de scholieren voor ze hadden gemaakt.

    Maranke Pater

Scholieren houden High Tea voor zestig mensen op Parelstaete

PUTTEN Vijf leerlingen van Landstede Harderwijk en Groevenbeek Putten hebben afgelopen zaterdag binnen Parelstaete een High Tea georganiseerd voor ouders en cliënten van de woonlocatie voor mensen met een beperking.

Maranke Pater

Harriët van der Ploeg, begeleider op de Parelstaete, heeft in de afgelopen jaren heel wat klussen voor NLdoet bedacht. Van der Ploeg: ,,Al deze klussen werden steeds uitgevoerd door de ouders of familieleden van onze cliënten. Het leek mij mooi om hen nu zelf eens in het zonnetje te zetten, aangezien zij altijd voor onze cliënten klaar staan. Ook al woont hun kind bij ons op Parelstaete, we hebben ze nog steeds nodig gehad voor vrijwillige klussen."

Voor leerling Amber is de Parelstaete geen onbekend terrein: ,,MIjn moeder werkt hier en vroeg ons om deze High Tea te organiseren." Met vijf man sterk gingen de leerlingen aan de slag voor de negentien bewoners en hun familie. Manon: ,,We hebben voor zestig mensen hapjes gemaakt. Van tevoren zijn we thuis al actief geweest met het bakken van poffertjes. We hebben ook hapjes gesponsord gekregen van Bakkerij Van Looijengoed en De Hertogh."

HIGH TEA Van appeltaart, fruitspiezen, blueberry muffins, macarons, poffertjesspiezen tot sandwiches: de leerlingen hebben heel wat werk verricht. Om 13.30 uur waren ze al aanwezig om de bewoners van de Parelstaete te vermaken. Amber: ,,We hebben bewoners geschminkt die dat wilden en we hebben diverse spelletjes met ze gespeeld." Rebekka vond het erg interessant om met de bewoners van de Parelstaete een middag mee te lopen. Rebekka: ,,Ik wil zelf later ook met deze doelgroep werken dus ik vond het hartstikke leuk om ervaring bij hen op te doen." Tom: ,,Ik heb een bijbaan in de horeca, maar had geen ervaring met het bedienen van mensen met een beperking. Maar het was hartstikke leuk om dit te doen. Het is een mooie combinatie van mensen helpen tijdens NLDoet en lekker werken." Manon: ,,Ik ken veel van de bewoners persoonlijk en kon echt zien dat ze aan het genieten waren. Ook de ouders zijn erg enthousiast over het initiatief."

TERUG Speciaal voor de High Tea kwamen bewoners die normaal gesproken maar een paar dagen in de week verblijven terug met hun ouders. Harriët: ,,De High Tea is ook een mooi moment voor ouders om elkaar te ontmoeten." Bewoner Jole vond de High Tea erg geslaagd. ,,Ik heb heerlijk gegeten, heb fruitspiesjes gegeten en worstenbroodjes. Vooral de broodjes met zalm waren erg lekker. Het is heel gezellig dat iedereen er is met zijn vader of moeder." Op het einde van de High Tea mochten alle bewoners een roos geven aan hun ouders.

NLdoet is een landelijke actie waarbij mensen zich vrijwillig kunnen inzetten om klussen te doen. Van het opknappen van een gebouw tot het werken in een tuin. Voor meer informatie: www.nldoet.nl.