Speciale wandeltocht voor Duchenne

PUTTEN De wandeltocht voor Duchenne staat op het programma voor zaterdag 13 juni. De organisatie hoopt door middel van deze dag het goede doel Duchenne Heroes zo veel mogelijk te steunen. ,,We gaan met z'n allen zorgen voor een geslaagde dag waarin we zo veel mogelijk geld op gaan halen voor het belangrijke onderzoek naar deze spierziekte", aldus Ronald van Dijk.

door Angela de Graaf

Van Dijk heeft al een aantal jaren contact met MMKH-lid Walter van de Pol. Walter heeft in zijn gezin en familie te maken met de spierziekte Duchenne. Hij zet zich samen met het team MMKH in tegen deze ziekte. Diverse acties organiseert het team om zoveel mogelijk geld op te halen. Met dit geld doen zij mee aan Duchenne Heroes, een loodzware fietstocht van 700 kilometer in zeven dagen. De opbrengt van deze tocht wordt gebruikt voor onderzoek naar deze spierziekte.

Wandelaars

Vorig jaar hebben er ruim 150 wandelaars meegedaan aan de wandeltocht. Dit jaar hoopt de organisatie op nog meer deelnemers vertelt Van Dijk. ,,We hopen dat we dit jaar weer meer wandelaars mogen verwelkomen. Sinds dit jaar is de wandeltocht voor Duchenne ook opgenomen in de landelijke wandelkalender van de Nederlandse wandelbond, het KWBN. Zo hopen wij ook wandelaar buiten de regio aan te trekken."

Elke wandelaar betaalt inschrijfgeld voor deelname aan de wandeltocht. Dankzij sponsoren gaat het gehele inschrijfgeld naar het goede doel. De wandelaars kunnen ook dit jaar weer rekenen op een schitterende wandeltocht door de landerijen van Putten. ,,Elk jaar verzinnen wij een nieuwe route. We hebben ook dit jaar weer mooie afwisselende wandelroutes uitgezet in en rondom het buitengebied van Putten", aldus Van Dijk.

De afstanden

De 5 kilometer start tussen 10.00 uur en 14.00 uur. De 15 kilometer start tussen 09.00 uur en 12.00 uur. De 25 kilometer start tussen 09.00 uur en 11.00 uur en de 40 kilometer start tussen 08.00 uur en 10.00 uur. De kosten voor de 5 kilometer bedraagt vijf euro en de kosten voor de andere afstanden zijn tien euro. De start en de finish locatie is Cafe Cafetaria de Oude Deel aan de Stationsstraat 125 in Putten.

Voorinschrijven is gewenst, maar niet verplicht vertelt Van Dijk. ,,Dan kunnen wij namelijk rekening houden met de verzorging van de consumpties tijdens de tocht. Op deze manier kunnen we zo goed mogelijk de dag verzorgen voor onze wandelaars.'

Extra activiteiten

Na de wandeltocht is er alle tijd voor een hapje en een drankje op het terras. Hier zullen ook lootjes verkocht worden voor een verloting met fantastische prijzen. ,,Deze prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door betrokken sponsoren. Ook zal de wethouder aanwezig zijn om de voorlopige opbrengt bekend te maken en uit te reiken aan team MMKH", aldus Van Dijk. Info: www.700km.nl en de Facebookpagina ' Wandeltocht voor Duchenne'.

Foto: De wandeltocht voor Duchenne staat op zaterdag 13 juni op het programma.