• Quiltfestival
  • Quiltfestival

Stoffenstudio en Quiltkelder houden Quiltfestival in Putten

PUTTEN De Stoffenstudio en Quiltkelder houden zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur het Quiltfestival Putten, een dag waar liefhebbers van quilts en creatieve naaivaardigheden hun hart kunnen ophalen. Er zijn aan de Klaas Bosstraat 14 de hele dag door demonstraties en aanschuif-workshops. Inspirerende quilts en werkstukken worden geëxposeerd. Voor Quiltfestival-aanbiedingen, opbrengst het goede doel, is er Aagjes Marktkraam.

Met het festival willen de organisatoren het patchwork en quilten promoten. Riek van Beek van de Stoffenstudio zegt met enige trots; ,,In de loop der jaren is de populariteit van deze hobby in onze regio sterk toegenomen. Ik weet haast wel zeker dat de veelheid aan creatieve mogelijkheden met naald, draad en lapjes die wij aanbieden hieraan heeft bijdragen. Ook dit jaar met het Quiltfestival, op de laatste zaterdag in mei, pakken we groots uit."

Op het festival worden quilts en werkstukken geëxposeerd die in het afgelopen jaar door cursisten van de Quiltkelder gemaakt zijn. De hele dag door worden demonstraties in quilttechnieken gehouden. De vaste docentes van de Quiltkelder verzorgen aanschuifworkshops. Bezoekers kunnen gratis zelf een klein project maken; de materialen zijn daarvoor aanwezig. Ook geven de docentes informatie over workshops en cursussen die na de zomer worden gegeven voor zowel beginners als voor gevorderden. Naast het quilten is ook het naaien van eigen kleding weer volop in de belangstelling. De Stoffenstudio biedt tegenwoordig naailessen aan die door een gediplomeerde docente worden gegeven. Vroegtijdig inschrijven op cursussen en workshops wordt aanbevolen omdat er veel belangstelling voor is.

In de winkel van de Stoffenstudio kunnen bezoekers goed terecht voor een breed scala aan quiltstoffen, fournituren en garens. Voor Quiltfestival-aanbiedingen is er Aagjes Marktkraam. Voormalig quiltdocente Aagje Admiraal verkoopt voordelig al haar quiltboeken, tijdschriften, stofjes, quiltmaterialen, accessoires en meer. De verkoopopbrengst is voor een goed doel; een Naaiatelier voor honderd vrouwen in Nepal.

Admiraal licht toe: ,,Graag wil ik mijn vele creatieve (quilt)spulletjes van de hand doen. Met de verkoopopbrengst kunnen we een prachtig hulpproject ondersteunen waarbij vrouwen in Nepal, die veelal niet kunnen lezen of schrijven, een vak met naald en draad leren en een goed salaris kunnen verdienen."

Meer over het Quiltfestival: www.stoffen-babystudio.nl, over het goede doel in Nepal: www.wildeganzen.nl/projecten/project-naaiatelier-voor-100-vrouwen-in-nepal.