• Strandparc Nulde ligt direct aan het Veluwemeer en beschikt over een privé-zandstrand.

    Diana Schwab
  • Diana Schwab

Strandvakantie in Putten, het kan

Het lijkt een rare vraag om te stellen. Tenslotte de meeste bezoekers die de Veluwe bezoeken, komen uit Nederland en passeren hiervoor geen landgrens. Toch zijn we benieuwd wat trekt ze hier, wat gaan ze hier doen en wat vinden ze er van? De komende weken bezoekt De Puttenaer gasten daarom op voor de hand liggende, maar hopelijk ook verrassende locaties.

Diana Schwab

PUTTEN ,,Als je aan een vakantie denkt in Putten, denk je niet direct aan aan strand", zegt Jochen Sandberg, parkmanager van Strandparc Nulde. En dat hij vindt hij jammer. Putten heeft zoveel meer te bieden dan bos. ,,We hebben hier een prachtig uniek groot recreatiegebied 'Strand Nulde' en helaas wordt dat nog wel eens vergeten in de communicatie." Maar naar verwachting zal de op stapel staande uitbreiding van activiteiten in dit recreatiegebied hier verandering in gaan brengen. Er is vijf hectare extra grond aangekocht en men werkt momenteel hard om hier het recreatieaanbod te verbreden.

Strandparc Nulde, ligt direct aan het Veluwemeer en beschikt over een privé-zandstrand. De camping ligt in een mooi boog aan het water, vanaf de ene punt kijk je over het water naar Harderwijk en vanaf de ander punt tot aan Nijkerk. De camping heeft 250 staanplaatsen, en is van 1 april tot 1 oktober geopend. Ruim 75% van de staanplaatsen is verhuurd als seizoensplaats aan mensen uit de directe omgeving. Bettina Baum uit Amersfoort zegt terwijl ze haar spelende kleinkind in de gaten houdt op het strand: ,,Het is hier genieten, wij komen hier al vijf jaar ieder weekend weer. De kinderen kunnen hier volop spelen, er zijn speeltuinen, een sportveld en natuurlijk het strand en het water."

Naast de gasten uit de directe omgeving zijn er tijdens de piekdagen ook veel Duitse gasten op de camping aanwezig. Niet alleen de eigen campinggasten zijn welkom bij Standparc Nulde, maar ook dagtoerisme en passanten.

ETEN Op het recreatiepark ligt Restaurant SES 'Strand en Smokeyfood'. Hier kun je genieten van een prachtige uitzicht over het Veluwemeer vanaf het wat hoger gelegen terras of de wat lager gelegen 'loungeplekken'. De chef bereidt de gerechten op de Green Eggs en werkt met seizoensgebonden verse producten van veelal lokale leveranciers. Alleen een drankje, een kopje koffie, een ijsje of een snack uit de snackbar van restaurant SESk kan ook.

WATERSPORT De camping ligt tegen de haven van watersportvereniging Nulde aan, maar beschikt ook over eigen wal-, waterplaatsen en een boothelling. Op een klein gedeelte van de camping wat tegen de haven aan ligt, zijn ook honden welkom. Tera en Ben uit Achterveld hebben op dit gedeelte een prachtige seizoensplaats direct aan het water én het strand en ook zij zijn hier vast ieder weekend te vinden samen met labrador Kees. Tera zegt: ,,Ik geniet nu extra, want ik heb vakantie, maar ook mijn werk is dichtbij, dus soms pendel ik lekker vanaf de camping naar mijn werk. De zonsopkomst en zonsondergang zijn hier prachtig, ik kan daar zo van genieten."

Op de drukkere dagen bevinden zich volgens Jochen Sandberg al snel ruim duizend mensen op het park, bestaande uit natuurlijk de eigen gasten, maar ook veel dagmensen en toevallige passanten, die een 'rondje Veluwemeer' fietsen.

De centrale ligging, en de locatie vlakbij de A28, maakt ook dat mensen met een camper de campingplaats graag bezoeken. Helaas moet er op de hoogtijdagen al wat vaker 'nee' verkocht worden, maar buiten de hoogtijdagen om en in het komende nazomer seizoen is er vaak nog wel een plekje.