• Simône le Roy heeft zin om haar Theaterschool naar Putten te brengen. 

    Maranke Pater

Theaterschool Talent van start

PUTTEN  Simône le Roy maakt grote musicalproducties als Hair, The Wizz en Chess. Nu  brengt ze Theaterschool TALENT naar Theater Stroud. 

Maranke Pater

 

Het idee voor een Theaterschool zat al heel lang in haar hoofd. Eerder had Le Roy een succesvolle theaterschool in Dronten. Met Theaterschool TALENT borduurt ze voort op dat succes. Le Roy: ,,De slogan van Theaterschool TALENT is: 'je mag zijn wie je bent met je eigen talent'. Dit houdt ook in dat het maken van de theaterstukken en de thema's vanuit de leerlingen zelf komen. Ik sta niet voor mijn groepen als regisseur, ik maak de voorstellingen samen met mijn leerlingen die variëren in de leeftijd van zes tot honderd jaar."

Le Roy wil dat de theaterschool een plek wordt waar haar leerlingen trots op zijn en waar ze zich thuis kunnen voelen. ,,Je kunt zo'n gevoel alleen creëren door leerlingen zelfstandig te laten werken en hen hun eigen scènes te laten bepalen. Wie les krijgt bij mijn theaterschool leert presenteren, leert feedback te geven maar deze ook te ontvangen. De theaterschool heeft drie regels: een gouden regel: het is verboden om te pesten. De tweede regel is de zilveren regel en dat is dat iedereen moet samenwerken en de bronzen regel is dat we respect hebben voor elkaar en dus naar elkaar luisteren."

BIKKEL Alle leerlingen van 12 jaar en ouder mogen een 'Bikkel' worden, dit zijn de leerlingen die naast het spelen in hun eigen groep ook jongere leerlingen begeleiden of feesten organiseren. ,,Je kunt Bikkel worden op het gebied van grime, of het opbouwen van het decor. Ieder jaar houd ik voor al mijn leerlingen een TALENT-feest wat echt een feest van de theaterschool is."

Leerlingen kunnen in verschillende groepen op de theaterschool terecht. ,,Ik verdeel de leerlingen onder op leeftijd. Een kind van zes vindt een toneelstuk over koningen en koninginnen nog geweldig, maar hier hoef je meestal niet mee aan te komen bij een 11-jarige." Van musicalklassen tot acteerklassen: voor jong tot oud zijn er verschillende groepen. Op 7 en 8 februari wordt gestart met de eerste lessen. Gedurende het jaar kan iedere geïnteresseerde op elk moment instromen in elke groep, met uitzondering van de Master Classes. ,,Ik hoop dat er vanuit mijn leerlingen of de inwoners van Putten ook nieuwe initiatieven ontstaan. Kom met ideeën en Theaterschool TALENT staat er voor open. Zo heb ik ook lessen in theatersport gegeven à la de Lama's op verzoek van mijn leerlingen op mijn eerste theaterschool. Het is heel interessant om te zien hoe een groep zich vormt en hoe leerlingen onderling alles met elkaar uitvogelen."

Naast de theaterschool wil Le Roy in de omgeving ook meer gaan doen met theater. Zo werd haar Kerst Theater Diner Musical Scrooge dat in Harderwijk werd gehouden met als vertellers de Harderwijkse burgemeester en wethouder Cultuur een enorm succes. ,,Ik heb destijds een heel decor gebouwd en toen de gasten binnenkwamen, kwamen ze binnen op de set van de musical. Ze dineerden in de straten uit de tijd van Charles Dickens. Ik zet graag een stapje extra door theater op locatie te organiseren en gooi daar dan mijn 'Siemsausje' overheen."

Theaterschool TALENT is te vinden op facebook of op de website www.leroy-theaterproducties.nl. 

Voor opgave voor een proefles kan gemaild worden naar: simone@leroy-theaterproducties.nl