Theehuis op landgoed Oud Groevenbeek

PUTTEN - De deuren van het nieuwe theehuis op landgoed Oud Groevenbeek zijn sinds afgelopen zaterdag geopend. Het theehuis is alleen te voet en per fiets beschikbaar. Dit maakt het theehuis tot een ideale tussenstop tijdens een mooie wandeling of fietstocht over het landgoed: ,We zien het echt als een extra voorziening voor wandelaars en fietsers' aldus beheerder Ben Roeterd.

door Angela de Graaf

Oud Groevenbeek

Het landgoed Oud Groevenbeek is een relatief klein landgoed verscholen tussen de bossen tussen Putten en Ermelo. Het landgoed is ontstaan in de negentiende en twintigste eeuw en is nagenoeg nog helemaal gaaf en compleet. Met de prachtige villa als grote middelpunt en de andere karakteristieke gebouwen zoals een tuinmanswoning, een kleinschalige Noord-Veluwse boerderij, een washuis, een druivenkas en de prachtige bosrijke omgeving, is het landgoed nu ook een theehuis rijker.

Locatie

Het theehuis is gelegen aan de toegangsweg naar het grote landhuis, in een zogenoemde groene kamer omringd door beukenbomen. Het paviljoen is zichtbaar vanaf de weg. In de architectuur is het geïnspireerd op het klassieke achthoekig paviljoen, maar met een negenhoekige asymmetrische constructie wijkt het paviljoen subtiel af van het klassieke model. De drie hoofdthema's die een belangrijke rol speelde bij de totstandkoming van het theehuis zijn de plek, de beschutting en het comfort.

Theehuis

Beheerder Ben Roeterd: ,Het is een bescheiden theehuis. Een fijne plek om bij een bezoek aan het landgoed even te zitten en tot rust te komen. Je kunt  er terecht voor een praatje en informatie over het landgoed, koffie, thee, fris en een koek.' Het theehuis wordt gerund door vrijwilligers: ,Door de kleinschalige opzet verwachten we niet dat er extra mensen naar het landgoed zullen gaan' aldus Roeterd. Het theehuis is alleen te voet en per fiets bereikbaar en is sinds afgelopen zaterdag geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Het theehuis op Oud Groevenbeek is sinds afgelopen zaterdag op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.