• Gemeente Putten

Thema Feest op eerste lustrum van Koningsspelen

JongPutten en verschillende sportverenigingen uit Putten hebben de handen ineen geslagen om de KoningsSpelen te organiseren voor alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de 14 Puttense basisscholen. Aangezien er 1.100 kinderen deelnemen, is het programma verdeeld over vier locaties. Groep 5 is te vinden op het terrein van SDC Putten, groep 6 sport op het buitenterrein van KV de Meeuwen, groep 7 is in sporthal de Meeuwen en bij tennisvereniging de Vale Ouwe en groep 8 is in en rondom het Bosbad.

Dit jubileumjaar bestaan de KoningsSpelen weer uit het Koningsontbijt, de Koningssportdag en als warming-up het lied van Kinderen voor Kinderen. De kinderen ontbijten op school, daarna gaan ze op weg naar de diverse sportlocaties. De warming-up start overal om 9.30 uur met de ingestudeerde dans Okido. JongPutten heeft het dansje samen met een aantal leerlingen gedanst en heeft hier een video van gemaakt. De afgelopen weken konden alle deelnemers de dans goed oefenen door middel van deze video.

De KoningsSpelen zijn ook een kans om kinderen én ouders een boodschap mee te geven. Samen goed ontbijten en actief bewegen is heel belangrijk voor de gezondheid. Supermarkten Albert Heijn en de Boni sponsoren voor elke deelnemer een stuk fruit. Jongeren Op Gezond Gewicht Putten is er blij met deze medewerking het hangt nauw samen met het doel van JOGG-Putten: een gezonde jeugd in Putten! Om 10.00 uur start het sportprogramma en de KoningsSpelen zijn rond 12.00 uur afgelopen.

Om de KoningsSpelen in goede banen te leiden, heeft een groot aantal partijen zich ingezet. Organisatie en begeleiding is in handen van JongPutten in samenwerking met 30 studenten van MBO sportacademie Amersfoort en veertig leerlingen van Groevenbeek College Putten. Ook de Puttense sportverenigingen hebben gehoor gegeven aan de oproep om mee te werken. Een mooi rijtje tot resultaat: Zaalvoetbalvereniging SV Putten, Tennisvereniging het Laakhuisje, Tennisvereniging de Vale Ouwe, Sportcentrum Putten, Zwem- & Poloclub Triton, Selfdefence and Protections, Dansstudio Dansation, SDC Putten, Rood-Wit '58, KV de Meeuwen, Fietscross Club Putten en Wellness Centre.