• Thuis Bewegen/Oranjefonds

'Thuis Bewegen' geselecteerd voor 'Appeltjes van Oranje'

PUTTEN Thuis Bewegen is geselecteerd als Appeltje van Oranje. Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een bedrag van 15.000 euro. In mei zullen tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde in Den Haag de winnaars de prijzen ontvangen uit handen van Koningin Máxima. Stemmen kan hier.

De kans op het 'Appeltje van Oranje" wordt mede bepaald door het aantal stemmen dat landelijk op een project wordt uitgebracht tijdens de stemtiendaagse van 8 tot en met 17 januari.

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds en staan dit jaar in het teken van het thema 'Jong en sociaal ondernemend'. Veertig jonge initiatiefnemers die met hun initiatief zorgen dat anderen meedoen in de samenleving, maken kans op de prijs.

THUIS BEWEGEN Thuis Bewegen wil door 'samen thuis te bewegen' de eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Het komt regelmatig voor dat ouderen niet (meer) de mogelijkheid hebben om naar een sportclub te gaan, terwijl in beweging zijn en blijven juist voor deze doelgroep zo belangrijk is voor welzijn en gezondheid. Ook missen mensen niet alleen de beweging maar ook het sociale contact. Sportbegeleiders van Thuis Bewegen gaan naar deze mensen toe om in de eigen vertrouwde omgeving, samen bewuste en aangepaste oefeningen te doen.

Dicht bij huis ontstaan (opnieuw) contacten en deelnemers ontdekken soms gezamenlijke interesses en ondernemen kleine activiteiten. Deelnemers zetten op hun beurt ook weer nieuwe

groepjes op en soms zelfs nieuwe activiteiten, en zo breidt het netwerk in de buurt zich uit.

Een groot deel van de doelgroep (75-plussers) beschikt niet over internet, daarom vragat Thuis Bewegen iedereen om te stemmen. Er is nog een leuke reden om te stemmen:

Onder alle stemmers wordt 1.000 euro verloot om aan het project te doneren waar zij op gestemd hebben.