• Toneelles van 'Van klaagzang naar hoop'.

    Hans Krudde
  • Toneelles van 'Van klaagzang naar hoop'.

Toneellessen 'Van Klaagzang naar hoop' van start

PUTTEN Theaterhuis Wild Zwijn is gestart met de toneellessen op weg naar de voorstelling 'Van Klaagzang naar hoop'. Deze wordt op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni opgevoerd op een locatie nabij het standbeeld van de vrouw van Putten.

In deze voorstelling wil Theaterhuis Wild Zwijn het verhaal van Putten, de razzia in oktober 1944, vertellen vanuit de vrouwen en kinderen die in Putten verder leefden nadat hun mannen/vaders waren weggevoerd door de Duitsers.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling van de theatermakers het historische verhaal ná te spelen, precies zoals het in de werkelijkheid is gegaan. Het gezelschap wil stilstaan bij de gevolgen van de dramatische gebeurtenis die zovele gezinnen in Putten toentertijd heeft getroffen. Stilstaan bij de ervaringen, emoties, gedachten van de vrouwen en de kinderen. Hun relatie tot elkaar en tot hun dagelijkse werkelijkheid zijn de bron voor het verhaal dat de groep aan het publiek wil vertellen.

RESPECT De makers zijn zich ervan bewust dat dit verhaal van Putten gevoelig ligt en emoties oproept. Juist daarom willen zij, met respect voor de nabestaanden, de verhalen van toen opnieuw vertellen met behulp van de kunsten. Kunst geeft de mogelijkheid emoties en situaties op een bijzondere wijze te belichten, zodat het bespreekbaar wordt gemaakt. Naast toneelspel willen de makers ook muziek (koorzang) inzetten.

Puttenaren, van 8 tot 80 jaar, die mee willen werken aan deze voorstelling als toneelspeler, koorzanger, decorbouwer zijn van harte welkom. De repetities zijn op dinsdagavonden vanaf 6 maart. Aanmelden en info via: info@ellyvangeest.nl, telnr. 06- 23196934