• Erik Rudolfs
  • Erik Rudolfs
  • Erik Rudolfs
  • Erik Rudolfs
  • Erik Rudolfs

Tweede editie Boom In' Putten 2017 weer een succes

PUTTEN Voor het tweede jaar stond Putten afgelopen weekend in het teken van Boom In'. VVV en Cultuurkust sloegen voor het tweede jaar de handen in één voor een sfeervol festival op Landgoed Schovenhorst en een familiedag in het centrum van het bomendorp. Met steun van WCP, Rabobank en de gemeente Putten kijkt de organisatie met veel plezier terug op de editie van 2017.

De bomen druipen nog na van het hevige weer in de middag. Op een open plek, tussen de bomen van Landgoed Schovenhorst, opedet het festivalterrein om 19.00 uur haar poort. Het terrein wordt al snel gevuld en de eerste bezoekers staan al vroeg in de wei te dansen op de muziek van Mooi Weer Op Straat. Zij geven, terwijl het vuur wordt ontstoken, het startsein met een cover van 'fireball'. En terwijl jeugd en ouderen genieten van een drankje en een hapje, passeren andere artiesten de revue. Jack and the Weatherman betoveren aan de Bosrand en daarna klinken de ingetogen klanken van Jeangu Macrooy bij het Kampvuur. Macrooy stond het weekend daarvoor nog op het Nord Sea Jazz festival en reist deze zomer meerdere grote festivals af, waaronder Lowlands. Als afsluiter staat de band Starfish op het programma. Net als bij de opening, lukt het deze band uit Heemstede ook om Putten de dansvloer op te krijgen.

Op zaterdag verplaatst het festival zich naar het centrum, waar het gehele gezin aan de beurt is om vermaakt te worden. Mede door inzet van de winkeliers, ziet het centrum er feestelijk uit en wordt jong en oud getrakteerd op tal van optredens en activiteiten. Naast het schminken, waterbanen bouwen en knutselen, kunnen kinderen dit jaar ook een eigen Rabobankje timmeren. Directeur Coen Nap helpt samen met zijn personeel en vrijwilligers van het festival bijna driehonderd kinderen aan een prachtig houtwerk.

Ook is er een voorstelling van LEJO. Het vingerpoppetje bekend van Sesamstraat steelt met gemak de harten van alle kinderen en hun papa's en mama's. Kinderen kunnen zich makkelijk de hele dag vermaken in het dorp, waar bomen tot leven komen, dixieband muziek verzorgen en een vlooiencircus de mensen laat lachen.

Het feest is voor dit jaar weer voorbij en alleen de bomen staan er nog. Boom In' Putten kan als festival nog heel veel jaren mee en kan bewoners en toeristen nog jaren vermaken en verwonderen. Voor wie nog wil nagenieten: alle foto's van Boom In' Putten staan op facebook.com/boominputten