• Picasa

Urker mannen van Martin Mans presenteren dvd

PUTTEN Twaalf mannen in traditionele Urker kleding zingen in kerken, onder leiding van de bekende organist en dirigent Martin Mans. Ze brengen het nieuwe repertoire ten gehore dat onlangs werd opgenomen voor hun nieuwe DVD 'Geloof, hoop en liefde'. Het is indrukwekkend hoe de mannen van de Urker MANS Formatie met hun stoere stemmen de grootste kerken kunnen vullen, maar ook op gevoelige wijze kunnen zingen over het heimwee van de vissers op zee. De Urkers verrassen met een breed repertoire. Op de DVD staan onder andere de liederen: 'Liefde (Perhaps love), Keerpunt, Rots der Eeuwen, Santo, Where no one stands alone en Comrades in Arms'.

Bijzonder is daarbij dat de mannen elk een of meerdere solo's vertolken, waardoor hun unieke stemmen nog meer tot hun recht komen. De meesten zingen van jongs af aan onder professionele leiding en enkelen zijn beroepszangers. De gedreven dirigent Martin Mans smeedt deze krachtige stemmen tot een eenheid. Ondanks de hoge kwaliteitseisen die aan de zangers worden gesteld, is er tijdens de concerten sprake van een ongedwongen sfeer, waardoor het bezoeken van een concert van de Urker MANS Formatie garant staat voor een avond ontspannen genieten.

Tijdens het concert wordt de orgelbegeleiding verzorgd door het jonge talent Mark Brandwijk. De zangers Ioan Micu en Palle Jørgenson bespelen, naast hun zang, respectievelijk een taragot en een altviool.

De nieuwe DVD 'Geloof, hoop en liefde' bestaat uit fragmenten van concerten, exclusieve beelden van Urk en een filmscenario dat is opgenomen in het Zuiderzeemuseum.

De Urker MANS Formatie is in 2011 opgericht en heeft een eigen stijl, die geworteld is in de Urker zangtraditie. Inmiddels zijn er vijf CD's gemaakt ('Kracht', 'Een lied voor mijn Koning', 'De zee zingt', 'Vrede' en 'Liefde'). Met trots presenteert de Urker MANS Formatie deze zomer haar eerste DVD 'Geloof, hoop en liefde'.

Datum : zaterdag 4 juli 2015

Aanvang : 19.30 uur.

Locatie : Gereformeerde Kerk, Achterstraat 39, Putten

Toegang : € 17,50. Online en bij reservering € 16,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-. ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 13,-.

Reserveren : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 - 25 39 19 03.