Vérian beëindigt contract Noord-Veluwse gemeenten voor huishoudelijke zorg

PUTTEN Per 1 juli zegt Vérian Care and Clean haar contract op voor het leveren van huishoudelijke zorg in de regio Noord-Veluwe. Vérian heeft ruim tweehonderd cliënten in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde. In de gemeenten Ermelo, Hardewijk en Putten heeft zij de meeste clienten, meldt het bedrijf.

In het afgelopen jaar zijn de gemeenten verantwoordelijk geworden voor de hulp bij het huishouden. Vérian is één van de zorgaanbieders waar de Noord-Veluwse gemeenten een contract mee hebben afgesloten. In de contracten met de zorgaanbieders zijn tarieven vastgelegd en is afgesproken dat de aanbieders in september met een transformatieplan komen. Vérian is tot de conclusie gekomen dat haar kosten hoger zijn dan de opbrengsten in deze regio. Zij heeft daarom geen transformatieplan ingediend en naar buiten gebracht dat ze per 1 juli gaan stoppen.

OVERSTAPPEN De gemeenten hebben op korte termijn overleg met Vérian over de overgang van de cliënten naar de andere aanbieders voor hulp bij het huishouden. De cliënten hebben hierbij keuzevrijheid van welke organisatie zij de hulp willen ontvangen. Overstappen is geen probleem, er is voldoende capaciteit bij de overgebleven aanbieders "Voor ons komt de beslissing van Vérian niet onverwacht. Wij bereiden ons er op voor dat de hulp bij het huishouden wordt voortgezet door een andere organisatie . Overstappen is geen probleem. We doen al het mogelijke om de inwoners die het betreft de ondersteuning te (blijven) geven", zegt Liesbeth Vos, bestuurlijk trekker Wmo van Regio Noord-Veluwe en gemeente Zeewolde en wethouder van gemeente Oldebroek.