• Veluwe Duurzaam

Veluwe Duurzaam geeft advies over warmtepompen

PUTTEN Inwoners van de Noord-Veluwe die meer informatie zoeken over warmtepompen kunnen sinds kort gebruik maken van de Warmtepompverkenner op www.veluweduurzaam.nl. De Harderwijkse ontwikkelaar Peter Wagener levert de tool aan het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. De verkenner geeft huiseigenaren een richtinggevend advies voor welk type warmtepomp de woning al dan niet geschikt is.

Warmtepompen zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. ,,Voor woningeigenaren is het van meerwaarde dat ze zich via deze tool kunnen informeren over wat een geschikte oplossing is voor duurzaam verwarmen'', zegt Sebastiaan van der Hoeven van Veluwe Duurzaam. ,,De  warmtepompverkenner is onafhankelijk en dat heeft als voordeel dat de gebruiker na het invullen niet direct vastzit aan een offertetraject.''

Als inwoner van de gemeente Harderwijk is Peter Wagener met zijn duurzame bedrijf extra betrokken bij duurzame activiteiten in de regio. Hij voorziet mensen graag in de behoefte naar goed advies over warmtepompen. Van der Hoeven: ,,We stellen het op prijs dat inwoners hun kennis, kunde en ervaring inzetten om samen met het loket duurzaamheid een succes te maken in de regio."

Veluwe Duurzaam bestaat dit jaar 10 jaar en is blij met inwoners die net als Wagener het afgelopen decennium hebben bijgedragen aan het platform. ,,De één doet mee als jurylid tijdens een 'In de Zon'-project, een ander zet zich in als gespreksleider bij een wijkgesprek over aardgasvrij wonen. Zo is het succes van het platform mede resultaat van de inspanning van Noord Veluwse inwoners'', zegt Van der Hoeven. Wie op zoek is naar informatie en advies over duurzaam wonen of nadenkt over een warmtepomp kan direct aan de slag via www.veluweduurzaam.nl.