• IVN

Veluwse bucketlist voor de jeugd

PUTTEN Bij vierenzestig Veluwse scholen valt deze week het boekje '50 dingen die je voor je 12e op de Veluwe moet doen' op de mat. Rollen in het stuifzand, Veluwse uitkijktorens beklimmen en wild spotten: het 50-dingen boek staat vol met activiteiten die kinderen alleen (of het állerbest) op de Veluwe kunnen ervaren. Veel van deze activiteiten lijken vanzelfsprekend, maar kinderen komen steeds minder buiten. Met dit boekje wil IVN Gelderland kinderen weer laten ervaren hoe leuk het is om buiten te zijn in de Veluwse natuur. 

PRIJSVRAAG Het 50-dingen boek is één van de 10 winnaars die vorig jaar werden geselecteerd door de jury van prijsvraag De Veluwe. De Veluwe werd in 2016 uitgeroepen tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De regio won daarmee 300.000 euro om de Veluwe nog aantrekkelijker te maken. Om goede ideeën en initiatieven te krijgen voor de besteding van dit bedrag schreven de provincie en de VeluweAlliantie de prijsvraag uit. In totaal kwamen er 312 inzendingen binnen.

VERKRIJGBAAR Het 50-dingen boekje is zowel verkrijgbaar voor verkoop door de recreatiebranche als voor particulieren. Het is boekje is onder meer te bestellen in de webwinkel van IVN Natuureducatie.