Vier vrijwilligers CBB in de bloemetjes gezet

REGIO De CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, heeft dinsdag 2 juni tijdens een feestelijke jubileumbijeenkomst vier vrijwilligers in het zonnetje gezet.

De dames M.E.F. Heineman en J.M.Th. Tesselaar uit Apeldoorn vierden hun 12,5 jarig jubileum als vrijwillige inlezer bij de CBB, de heer A. Wissel uit Ermelo zijn 25-jarig jubileum en mevrouw J.J.G. Boot uit Putten haar 35 jarig jubileum. De dames Heineman en Tesselaar lezen wekelijks boeken in in één van de professionele opnamestudio's van de CBB in Ermelo. De heer Wissel heeft ook boeken ingelezen en leest de laatste jaren thuis tijdschriften en het kerkblad voor de Gereformeerde Kerk Ermelo in.

Mevrouw Boot heeft jarenlang boeken ingelezen en leest nu wekelijks tijdschriften in. Mevrouw Boot en mevrouw Tesselaar hebben in respectievelijk 1998 en 2008 een koninklijke onderscheiding ontvangen voor o.a. hun vrijwilligerswerk bij de CBB. Mevrouw Boot en de heer Wissel lezen ook persoonlijke lectuur in voor de gebruikers van lectuur in aangepaste leesvormen. De jubilarissen kregen uit handen van de heer G.J. Cornet, algemeen directeur van de CBB, een oorkonde. Dankzij de professionele en belangeloze inzet van de jubilarissen - samen met nog zo'n 250 andere vrijwilligers - kunnen mensen met een leesbeperking blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften en van de christelijke lectuur in braille, in grootletter en in gesproken vorm. Info: www.cbb.nl en 0341-56 54 73.