• Paardenvoeten maken een ravage van het veld. Het publiek wordt derhalve gevraagd tussen door de pollen weer in de grasmat te trappen.

    Arnold Verkade

Vierde Country- and Polofair in Putten

PUTTEN Stoere mannen en vrouwen, gehuld in witte spijkerbroeken, stevige laarzen en kniebeschermers, jagen achter de bal aan. Paarden denderen in volle galop langs en ook toeschouwers worden op het veld uitgenodigd voor de treading-in. Dit jaar vindt de vierde editie van Polo and Country Fair plaats in in het buitengebied tussen Putten en Nijkerk op de Veluwe. De organisatie is in handen van polospelers wat terug te zien is in betrokkenheid en ware passie voor de sport.

Polo is een mengeling van hockey en rugby, maar dan gespeeld op een paard met een snelheid van 40 tot 60 kilometer per uur. Polo heeft alles in zich wat een sport aantrekkelijk maakt. Kracht, snelheid, spanning en risico. Het wordt daarom ook wel vergeleken met ijshockey te paard. Het is een geweldig intensieve sport en als je het een keer doet, ben je verkocht. Ervaren spelers beschrijven polo als een levenswijze of zelfs als een verslaving. Niet iedereen zal zich op het poloveld willen wagen, maar ook als toeschouwer is de opwinding dui­delijk voelbaar.

De Polo and Country Fair heeft dit jaar een topselectie van teams met de poloteams van House of Eléonore, LandRover, Rabobank en Van der Gang watches. De beste spelers uit Nederland en België zullen acte de presence geven en de teams worden versterkt door sterspelers uit Argentinië. De hospitality is in goede handen van Huis de Salentein.

Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten. De Country Fair is op zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur, de polowedstrijden zijn beide dagen om 14.00 en 16.00.

Meer informatie hier.